Thursday, August 26, 2010

Mission Accomplish- Part 1

Di entry INI, ai ada listkan plan2 yang perlu dibuat sebelum balik berhari raya iaitu:

"basuh semua sarung2 kusyen... yang ni amat mencabar sikit... takut basuh punya basuh, benang bunga tercabut plak... rasanya yang ni ari ni ai start buat.... biar warna kusyen cerah sikit setelah lama tak basuh, hehehhee"

IT'S DONE!!!!!
dah dibasuh + letak downy banyak sikit + dah disarung balik

18 comments:

tiha said...

wow..membasuh sarung kerusi ni memang mencabar...tak suka la...x blh basuh guna mesin...kena rendam ngan tangan kena perah pun dengan tangan..T___T

SyidaGorjes said...

alamak, dah ada n3 mission accomplish la.kita punya tak ter'accomplish' lagi....

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

sib baik sofa aku tak perlu di basuh begini...

adianiez AIDA said...

aiyah! bila la aida plak nak membasuh sarung sofa kat umah???!

aSmiDar said...

mesti wangi dah ni..

Hezesuze said...

aduaaii uols da start mengemas bagai ni tuk smbut raya..weols satu hapak pun lom lagik...

tudung raya pun lom beli...ahakss!!

aiDieNa said...

Wah.. cayalah..semangat nak raya nie.. tengok Ejan.. rasa berkobar² plak nak kemas rumah.. hehehe

BIONIC WOMEN said...

basuh sarung kusyen????hadooo, x buat ag. malas betul nak mencabut, nak merendam dan sebagainya...nak pasang semula pun malas..pendek kata...malas sebenarnya

eima said...

kompom pening ngan selsema lg ayahlyna.....

::Mamalyna:: said...

tiha, akak redha jer masuk dalam mesin, nasib baik tak tercabut benang, heheh

::Mamalyna:: said...

syida, tengah semangat ada, terus jer buat...lega coz lepas satu bab, hehehehe

::Mamalyna:: said...

izan, ko sofa baru...5 tahun, tak payah cuci, heheh

::Mamalyna:: said...

aida, hehhee...kena buat before rayaler, heheh

::Mamalyna:: said...

asmidar, hehehe...wangi, nak kentut kat kusyen pun tak mo, hehe

::Mamalyna:: said...

heze, kena kemas awal, nanti balik kg...takut balik umah bersepah plak, hehhe

::Mamalyna:: said...

kak ina, hehhee....jom kita kemas sekarang, hehe

::Mamalyna:: said...

mama dhiya, sebenarnya malas jugak, tu yg datang aura rajin, cecepat buat pehtu settle, abis citer...buat perkara lain plak,

::Mamalyna:: said...

eima, hahhaa... ai dah kurangkan downy tue sikit, tp still wangi, hehhe