Wednesday, April 1, 2015

Rindu

Rindu time Iman kecik2
Rindu time Iman ketawa mengekek2 bila kena agah
Rindu bfeed Iman
Rindu bau syurga


Monday, March 30, 2015

Cinderella

Cinder - Ella
Cuti sekolah aritu, mmg tak kemana-mana
so kesian kat lyna
bagiler reward untuk dia
so mohler kita ke GSC IOI City Mall

ai try booking online jumaat petang
asik tak boleh nak bayar
tag maybank tak dapat
tag cimb pun tak dapat
so balik umah
ayah lyna booking via mobile
Alhamdulillah dapat
lega rasa coz tertunai hasrat di hati mama dia

wayang kul 9.30
kul 8 kuar, makan2 kat depan inspen tu
pehtu terus ke IOI City Mall
parking kat 'A'...situ senang
masa booking, beli jugak ecombo popcorn
legaaa sebab tak yah que panjang
kalo nak tambah beli popcorn pun boleh
ecombo tu agak mahal... tp takpelah
nak cepat punya pasal, hehehe

Keseluruhan citer for me
biasa-biasa jer
kisah dongeng kan
citer pasal kekejaman mak tiri dan adik ipar dia
dirangkum sekali
takde aksi maki hamun bagai tp kita boleh paham
kekejaman mak tiri dia camne

Scence paling suspen bila detik 12 malam
yang cinderella bertukar semua
yg labu ajaib, cicak, angsa dan tikus semua bertukar ke bentuk asal tu

so far tengok lyna happy...diam terpegun jer tengok
Iman? dia mamat otomen... citer camni tak jiwa dia
berkuntau bagai dalam panggung tu
sabo je melayan

Ingat nak bawak dia tgk barbie
tu plan ajelah
tengokler nanti...bawak ke idok

Friday, March 27, 2015

Teman Lelaki Upahan #TLU Episod Akhir

Alhamdulillah
abis dah pun citer ni
dengan happy ending
 
cerita ni..cukup lengkap rencahnya
hampir sempurna
tidak meleret2
pelakon dr watak utama smpai watak ciput2
semua boleh berlakon neutral giler
mak adam, adik kyra, & adam
bapak tiri kyra (pak uda) dan anak sedara pak uda
semua boleh dpt plakon pembantu terbaik sgt
Semua lagu2 pun best, sesuai untuk setiap scene
Lagu Rahsia by Ippo Hafiz tu mmg cathcy
pakaian pelakon, sesuai dgn karekter 
Memang baju Khyra tu singkat2 skirtnya
tp bawah jer singkat
atas full
sesuai ngan gaya wanita korporat 'berlagak' tu
Kasut Kyra?
semua tinggi berinci2
mekap dia pun okey
tak heavy
masih nampak muka sebenar...takdelah tebal bercapuk
n siti elizad ni mmg tinggi kan

 paling penting jalan cerita, mmg lain dari klise citer melayu 
bnyak elemen famili
Rumah EL kat sarawak tue besar betul
besar betul2
samada family Kyra ataupun family EL
bukan mcm setengah crite melayu yg kosong meleret... meleret ntah apa2 yang sampai tak logik akal

Adegan romantik pun
romantik yang biasa2 jer
takde adegan ramas mesra di katil bagi Kyra dan EL

cuma part last tu
mmg anti klimaks
bila EL cakap I LOVE YOU
then abis
siap ai kata...laaa tu je ending dia
ai masak sambal sambil berhenti2 tau

nasib pengarah pandai ambik ati penonton
so dia abiskan citer ngan baik
tunjuk Kyra ngan EL p butik pengantin
tunjuk sanding
cam comeyyyy jer muka EL sanding

best! best!
kak sambal bagi 5 bintang!!!!!!

Thursday, March 26, 2015

Teman Lelaki Upahan

 Sejujur-jujurnya
ai tak layan citer ni dari 1st episod
kiranya tengok gitu2 jer
tetiba timbul hajat nak tengok
ai tengok direct dari episod 1 sampai 16
laki ai kata ai 'gila'
ai layan time wiken 2 minggu lepas
kiranya siang malam mmg phone di tangan2

syiooookkk apa layan
coz takde iklan
iklan yang dibuat imanlyna mmg tak leh buat apalah kan
tp boleh je tekan 'pause' kat phone

ooowhhh EL...EL...EL
ai 'kenal' EL masa dia berlakon citer Sutun
pehtu ada citer yang dia jadik ustaz...tajuk antara garisan kut
yg dia berlakon sama ngan nor khairiah...
lakonan dia mmg bersahaja

Pehtu kan
drama ni kalo tengok barisan pelakon
takde yg 'kick' pun
yg baru kira si izara aishah tu jer
yang lain semua org lama kecuali
share partner EL tu
mamat kelate tu...lawokkk ler dia berlakon
selamba jer
dan camne boleh pilih Khatijah Tan jadi mak dia
hhahahaa
coz pada ai, Khatijah Tan tu dah konpom2 asik slenggg perakkkk jer
ni kelate pun boleh...
EL pancing pakai bling2...terus setuju
 Now citer ni makin lama makin meletop
arini dah last episod dah
tarikan utama bukan kecantikan dan kekacakan pelakon
tp lakonan yang mantap memasing
Dari mula naik nyampah dengan Kyra yang super berlagak
dah dekat last2 ni naik nyampah plak ngan EL tu
episod lepas tau2 daddy dah takde
 Adik lisha pun pandai berlakon
cam sesuai jer jadi anak Zaryn Min tu
dan agak kesian Zaryn Min tu telah didressing matured
alololo...EL nangis

harap2 happy ending

**Kemain PA Kyra si Adele tu... daring n berlagak sungguh aihhhhh*

Lana Nordin

Tajuk artikel dalam paper utusan ni
Kena baca elok2

Kalau baca laju2
Maybe terjadi
PEMAIN BOLA TAMPAR LANA

Meja makan pilihan

Rumah kita dah ada meja makan
Mama pun dah beli kusi makan iman
Tetapiiiiiii
'Meja makan' ni jugak pilihan iman

Wednesday, March 25, 2015

Lyna Darjah 1

Ya Ampunnnnn
Baru nak coret2 kenangan lyna masuk darjah 1
3 bulan dah ejannn oiiii
Takpe...biar lambat (sangat!)
Asalkan ada
Lyna
Masa daftar online mmg pilih sekolah p16
Tetapi almost setahun ulang alik jalan yg sama
Masa lyna tadika
Dah rasa cam tak sanggup nak tempuh jem
Dalam masa yg sama plak
Hari2 akan nampak sekolah tersergam sunyi sepi
Kat p17 tu
Dalam bulan 6 2014
Terus call pej pendidikan pjaya
Tanya bila sekolah tu nak bukak
Dia kata taun depan means tahun 2015
Terus decide tukar sekolah
Maka bermulalah episod as mak anak sekolah tahun 2015
Dan lyna ialah perintis sekolah tu
Hanya ada darjah 1
Setakat hari ini alhamdulillah ok
Sekolah baru...serba serbi baru
Cuma sekolah ni xde kafa
So lyna kafa di surau yg berdekatan
besar dah lyna
dulu2 blog ni dicreate...lyna baru 5 bulan
now dah 7 tahun 
with mama
mama ngan ayah cuti time ni 
 
sekolah baru kan
mmg takde exam
cikgu letak nama random jer
ni tengah que ikut nama kelas
Lyna kelas 1 Aquamarine 
Isi borang borang borang borang 
Perhimpunan
skit jer murid
tak sampai 100 org 
Lyna dan kengkawan dalam 10 orang
simbolik pemberian beg sekolah dari ameno putrajaya 

Tuesday, March 24, 2015

Jalan Jalan Cari Makan Putrajaya

Restoran D'Patin MZ Cafe
Lokasi : Gelanggang Futsal P18, masuk lorong yg sebelah rumah 2 semi d tu

Fresh lagi
Jari jemari masih bau tempoyak
Sendawa pun boleh bau tempoyak
Asben makan nasik putih, ayam masak merah
Ati ayam kicap ngan kacang botol
Lyna nasik putih, telur goreng ngan sup ayam sket
Ai? Haruslah nasik putih, kapla patin masak tempoyak ngan telur masin...curah kicap sket
Walaweiiiii...sedap melampau-melampau
Air tewo limau suam, tewo ais, teh ais ngan air kosong
TOTAL RM26.60
Kedai dia...
satu-satunya kedai kat sini 
 
super duper like 
nyum...nyum 
kepala kat mana
kepala kat mana
kepala mana 

Wednesday, March 18, 2015

Ikan Baby

Lyna: mama, kenapa kita makan baby ikan ni, kesian mak dia cari baby dia dah xde
Ikan bawal cermin ni goreng garam kunyit garing2...sedappp...krukkk krakkk jer

Tuesday, March 17, 2015

Alahai.....Cek Mek Molek

Terasa keledeknya
Struktur lembut lembab
Gula cair...goyang2 kat dalam
Sedap sungguh lahaiiiiiii

Lokasi : kafe bhg pinjaman perumahan

Monday, March 16, 2015

Playground

Live update
Playground kat klinik p9
Xde orang
Main puas2 yer ImanLyna
Ayah jaga
Mama rilek2 jer

Selamat Pengantin Baru

Sabtu yg fully boooked!
Try to hadir 3 kenduri yg berlainan tempat
Alhamdulillah berjaya
Walaupun fenatttt gileeerrr
1st ke kenduri akad nikah dan sanding
Sepupu belah asben kat masjid al ghazali, bandar manjalara
Sekali lafaz, settle!
Tahniah EE dan Amalina
Lepas makan2
mintak permission ngan tuan rumah
Terus ke Jolobu coz ada kenduri kawen akak cikgu taska iman (taska lama)
Plan asal mmg nak ke jolobu
Tp superrrr jem tahap dewata masa on d way balik
Kerana program 'sapa kayuh beskal laju, dia menang'
Le tour de langkawi tuuuu
Ubah plan...ke beranangler kita
Opismate asben buat kenduri akikah baby naufal
Settle makan (lagi!!!!)
Dah katanya jolobu tu dokat jo...ikut jalan pantai
Maka ke jolobuler kita
Makkkk aiii first time kut
Ikut jalan kona2 kuala klawang tu
Ke kiri ke kanan drift cik sona
Alhamdulillah selamat sampai
Walaupun org dah susun2 kusi dah, hehhee
Dah settle makan (lagi dan lagi)
Mariler kita pulang ke putrajaya
Penat mmg penat tp alhamdulillah dpt tunaikan jemputan

Thursday, March 12, 2015

Cuti-Cuti Malaysia

Done deposit fees
Waiting
Tik...tok...tik...tok
Mmg lama tik toknye coz sebulan lagi

Special for you ImanLyna

Restoren Hassan Ayam Kampung

Alhamdulillah...dah semakin sihat
Cuma biasaler pagi2 kan..
Seksa jiwa raga coz tersumbat sana sini

Semalam asben bwk pegi makan kat satu restoren
Restoren feveret if nak makan ayam kg
Tak yah pegi kl dah
Now dah bukak kat Desa Pinggiran Putra
So dah dekat ngan putrajaya

Kelaparan sgt2
X sempat ambik gambar lauk
Kami just makan
Nasik putih, gulai kawah daging cincang
Ulam kacang botol ngan petai celur
Ayam kg goreng 4 ketul
Sambal tempoyak sket....for me ler kan

Sedapppp sungguhlerrrr
Plan nak repeat lagi

Restoren bukak dr jam 10-4 petang
Isnin-khamis
Jumaat tutup
Sabtu-ahad buka