Monday, August 23, 2010

Plan Before Balik Raya

Wahhh...pantas kan! Dalam kepala ai ada macam2 plan... kat asben pun ai dah sound dah, hehehe...

Plannya ialah:-
First,
basuh semua sarung2 kusyen... yang ni amat mencabar sikit... takut basuh punya basuh, benang bunga tercabut plak... rasanya yang ni ari ni ai start buat.... biar warna kusyen cerah sikit setelah lama tak basuh, hehehhee

second,
buang newspaper yang berlambak kat umah tue... ai tengok dah jadi port lipas dan cicak jer...mencik betul!

third,
buang tikar plastik bilik iron yang telah reput tue, ganti tikar meja makan letak situ dan beli tikar meja makan yang baru, hehehhe....abang, wishlist ni sila approvekan yer...

4th,
lap semua kipas, kemas dalam umah sekemas-kemasnya..

5th,
pasang tirai dapur balik n letak riben kiri kanan:D

6th,
beli wall sticker dan deco cermin area meja makan

tu jelah kut... yang ni tengah ada dalam pala... harap2 plan semua menjadi...

9 comments:

::AyahLyna:: said...

Nampak sangat aku nak kena laaatuuu laa nie...Adeh adeh sakit pingang nie...

Mrs. Hakim said...

rajinnya... aku dah siap kemas ruang tamu/dapo/dlm esbok kasik clear/buang barang tak perlu(yg ni laki aku jeling jer..hahah)/basuh toilet/susu gadget dapo lam almari..

pasni tinggal basuh kusyen/langsir/lap kipas/lap cermin.. maklumlah umah macam duduk kat sebelah kilang bancuh pasir.. asyik berdebu jer..

..nOj.. said...

yg paling aku kena ingat, seblum blk bercuti, nk sembur seluruh umh ngan shieldtox. semut mcm hape je kt umh skang ni. sakit tul ati

Adlina Husaini said...

ini sudah bagus, bagi saya inspirasi ^_^ terima kasihhhhhhhh

maszmadi said...

hm.. nak kena buat wishlist jugak nie... selamat menyetelkan umah sebelum balik kampung ye..

Zaidah said...

alamak...klu list mcam nie jugak...lagi banyak kerja kena buat sebelum balik kampung...pening seh...kena buat sendiri...huhuhu

kella said...

alamak.. baguslah entri ni! buat ku teringat pulak! haah la, nak kena buat semua mendani kan, walaupun pulang beraya kat kampung! hmmm... betul2.. nanti nak listkan juga.. apa yang perlu buat! :) hehe.. thanks... :)

SyidaGorjes said...

byknya dalam list?hopefully semua bole buat...u can do it!

Sricahaya said...

waa...plan tersusun rapi..tgl nak bt jerk.. :)