Tuesday, May 22, 2012

Nasik Goreng Pattaya... Sos Lap Dengan Tisu!

 Semalam... pas keje... p klinik... pas p klinik... ajak asben makan coz teringin nak makan satay...
biasaler kan... saat2 cenggini, semua nak masuk tekak... pehtu ngan konpomnyer permintaan diluluskan tanpa rasa was-was... so pergiler kami ke kedai yang ada jual satay sodapppp ho liowwwww!


Dah alang2 sampai kedai, sambil makan satay... terus order makan utk makan malam terus
so ai order, NASI PUTIH, AYAM GORENG KUNYIT, NASI GORENG PATTAYA, TAK NAK PEDAS, SOS ASING....
pic from google
tak lama...satay pun sampai... dah jadik regular customer satay tu, mmg servis tip top kat kamiler kan... 
kebetulan ai plak duduk kat meja yang menghadap kaunter makanan... kaunter yang makanan keluar dari dapur... pehtu ai nampak cam makanan yang baru kuar dari dapur tue cam makanan yang ai order... pehtu ai nampak, budak waiter pompuan nie, ambik sos curah atas nasik goreng pattaya tue... dah elok curah, die ambik kertas order n tengok... pehtu ai nampak die pegi kaunter bayar n bawak dua helai tisu yg kaler pink tue... dannnn die KESAT SOS YANG DICURAH ATAS NASIK GORENG PATTAYA TUE MACAM DIE LAP MEJA, BUKAN SEKALI DIE LAP TUE... DUA KALI... MEMULA LAP NGAN SATU TISU... PEHTU LAP LAGI DENGAN SATU TISU... PENGOTORRRR!!! ai tengok lagi perbuatan die... dalam hati, adakah itu yang ai order, or makanan org lain.... Pehtu die bawak makanan tue kat meja ai....


Dan dengan muka separuh kerek... ai cakap ngan budak waiter tue... SAYA TAK NAK NASIK GORENG PATTAYA NIE... AWAK LAP SOS PAKAI TISU... SAYA NAMPAK... SAYA TAK NAK NASIK NIE... muka budak tu berubah! Lantak p kat die... lagipun, takkan ai nak suruh lyna makan nasik tue yg memang terang dan nyata 'dah kotor'.... die ambik nasik tue... sikittt pun tak cakap sori ke ape ke.... pehtu agaknyer die pulangkan nasik kat bhgian dapur n ai nampak budak2 dapur pandang ai... pandangler nak pandang... takkan nak tuding jari salahkan ai, nak kata ai kerek ke? customer mengada ker? dah memang terang2 salah korang kan... dan tak lama lepas tue, si waiter pompuan tue antar balik nasik goreng pattaya yang baru... ai rasa, tak baru pun.. just buat 'sarung telur baru'... tu jer... masa hantar tue pun buat muka kerek jer... ehhh! ehhh! budak ni... geramnyer ati....
Masalahnyer... KENAPA PERLU LAP NGAN TISU SOS TU... Jika dah tercurah pun, kami masih boleh accept... at least kami boleh kuak sos tue n kasik nasik yg tak kena sos tue kat lyna.... Makanan tu tau tak... janganler pengotor sangat... nak fikir untung jer... kebersihan tak jaga... 


Bila dah nampak kejadian tue kat depan mata, ai terus pandang customer2 yg sedang enak makan kat situ... terus rasa, kesian kat kita2 yang jadik customer ni, kat depan kaunter, dah ternampak 'kekotoran', apatah lagik kat area dapur.... wallahuallam! mintak dijauhkan...


Soriler kedai Brother's Kg. Dato' Abu Bakar Baginda... no more ler ai nak makan kat situ lagik... kalo ai pijak kaki kat kedai ko hanya kerana satay jer... tu pun tapau... dan my somi dah paham perangai ai... jika ada satu2 kedai yang buat onar, memang mamalyna banned sepanjang hayat!


Masalah lain, ai order nasik putih, ayam goreng kunyit kan... tp ai dapat NASIK GORENG AYAM... ai makan jer, malas mau bising... punca salah order, coz budak pompuan ambik order tue duk tergedik2... ishhh gedik betuller... tersengih sana...tersengih sini... pehtu duk meleset2 ngan sorang jantan nie...

15 comments:

eima said...

mmg harus banned !!

aku pun tak enah terniat nk pegi pun kedai tu .. sbb tak penuhi piawai aku ...

syawalsimpsons said...

akak saya mmg suke makan kat brothers tu....tp kalo dah jadi gini..alahai...kena banned gak ni...tapi suke datang makan situ mmg suke makan char kuey teow n satay je kat situ..alahai...

::Mamalyna:: said...

eima, gile kotor eima wei... die kesat sos kat nasik tue cam lap meja...

Myra Jay said...

Alamak!! bahaya nieh, mujur akak nampak kan, kalau tak naya je..

::Mamalyna:: said...

su, satay situ mmg sedap...ckt pun sodap... kalo terpegi, cari waiter pompuan putih2.. yg tu ler yang kesat sos pakai tisu.. satay situ sama dengan ramai seafood ngan opposite ramai seafood tue ada kedai baru bukak kan..

::Mamalyna:: said...

myra, tu ler... mmg nampak dgn mata sendiri...takkan akak nak terima kasik 'kotor' tue... kita pun kadang pakai tisu tue utk lap mulut or lap meja, bukan lap makanan..

Seri said...

Kak, org dh lame banned kedai nye hanye disebabkan toilet yang terlalu kotor.. tak dapek nak tahan dh.. so babai bro!!

.:Mama Dhia:. said...

sib baik akak nampak kan kak..kalo tidak?????????????
lantak la ape die nak kate kan?customers always right.. dah la biadap.. padan muke kene banned ngan mamalyna..

Nad @ MamaZakwanNayli said...

akak sama cam saya
nampak cam ade onar, saya cakap terus terang
hak kite sbb customer kot
pasni mmg kene banned la..
saya pun ikut banned jugak la, hehe
takpun, kalu saya gi kedai tu
saya trus ckp kt owner dia
'pekerja awak yg pompuan tu gedik2 ngan jantan smpi silap tulis order..saya bace dlm blog'

heheheheeh

lieyalatif said...

eiii seram kalo jadi kes camtu...tapi lieya takut2 nak mintak buat balik sebb dieorg ni kdg2 'nakal' sikit tau ejan...die tgk kite byk songeh nanti die buat something lagi kotor kat order kite yg dieorg buat balik tu....uihhhh....

::Mamalyna:: said...

seri, akak tak penah pegi toilet lama... tp baru nie pergi toilet die, dah cun... kat belakang... dulu toilet die kat bangunan sebelah tue..

::Mamalyna:: said...

yana, paling tak sangka, yg die p lap sos tue... lap cam lap meja... makanan tu..

::Mamalyna:: said...

nad, dekat jer ngan umah adik nad kat p14... pegi makan satay jer.. tp soriler.. no more! adaler beberapa kedai di sekitar situ yg dah kena banned ngan ahkak, hehehe

::Mamalyna:: said...

lieya, ejan tak mintak buat balik nasik tue..ejan cakap, saya tak nak nasik nie.. tetiba antar nasik baru... ejan ambik n bayar nasik tue, tp ejan tak makan pun... coz sama fikir cam lieya, khuatir letak something kat dalam makanan kita..

Puan Lavender said...

Assalamualaikum
Saya dgn suami pun penah ada sejarah hitam dengan kedai ni.
order sampai dua jam, kami hanya minum saja. bila kita teur dia kata order kami 'HILANG'. sakit tak hati,sebab dah sejam tunggu itu jwpn depa.
Last2 kami bangun, p bayaq ayaq saja. Terus keluaq.
Tak p dah sampai lani.
Rasa-rasanya dekat 2thn dah x jejak sana dan mungkin akan selama-lamanya kot.