Monday, May 21, 2012

Lyna Nurfitrina

 wajah terkini my anak dara
3 tahun 8 bulan
teman setia ai... teman gaduh ai pun iyer jugak
Mulut macam bertih jagung... potpet!potpet! sampai kami cakap, lyna tak penat ke asik cakap jer...
Sukaler menyanyi... lagu feveret skang nie, lagu aku anak kampung
Suka sepah rumah... akan kemas setelah mulut mama ngan ayah die ulang cakap 'lyna, kemas!' lebih kurang 30 kali... lenguh mulut mak tau!
Baru-baru trained die tido sendiri... still sebilik tp tilam asing... sanggup maknyer beli sarung tilam Barbie... ikut mood die... kadang2 die volunteer tido sendiri... kadang2 asik ngelat jer... contoh, dari petang kita cakap, lyna, malam nie lyna tido bawah yer.... alamatnyer, dari petang sampailer ke malam... die akan tanya kita 'mama, lyna nak tido atas (katil) boleh tak? pehtu die start mengarang citer mengarut 'mama, lyna tanak tido bawah... nanti semut gigit lyna.... nanti sakit... berdarahhhhhh' atau 'mama, lyna tak nak tido bawah... nanti ada antu kak limah'

Kalo mintak tolong pasal Crabstick Popia, so far dah terer... tau bila mama die kata 'lyna, mama nak packing popia, tolong mama!'... for sure, die tau nak ambik plastik mana dan perkakasnyer...

kalo nak pergi sekolah, adalerrrr moodnyer... ada hari okey, ada hari tak okey! jika dulu, ai antar sorang2, takpe... now, kami terpaksa berdua-duaan menghantar die p tadika tu... demand lebih:)

suka merajuk cam muka kat bawah nie
pehtu nanti die datang dekat kita... pegang2 sambil cakap 'mama, lyna sedih...sedih SANGAT!'... 
alolo...sedih sangat tu ayat die... buah ati pengarang jantung mama dan ayah ni... cayang die!

buah ati pengarang jantung mama ngan ayah nie...cayang die!

2 comments:

.:Mama Dhia:. said...

sangat comel lyna.. hehehe..kelakar kan bile anak dah pandai cakap..macam2 yg kluar dari mulut meke ni.. panjang akal...

syawalsimpsons said...

akak bila baca ni..gelak2 beso saya kak...sampai macam terPK kalo la diri ni ada anak pompuan macam lyna...seronok tu layan kerenah dier..mmg anak pompuan bising macam bertih jagung erk...kakakkaka...kalo saya ada anak pompuan mesti situasi saya macam akak kan...kakakak...bestnyer...