Wednesday, May 30, 2012

MamaLyna - 39w 1d

hai...hai..hai... masih di ofis
masih sihat segar bugar... Alhamdulillah
masih boleh makan, berjalan n menggulung popia

Semalam check up, semuanya okey... berat naik! baby engaged! kaki bengkak!
minggu depan last ai check up for 40w iaitu 5 Jun... Jika tak bersalin jugak, akan dikasik overdue 9 hari lagi sehingga 14 Jun... for me now, just tunggu ajelah...sakit tu datang dengan cara camne kan... walaupun sebenarnya ati ai BERDEBOR-DEBOR!

Sepanjang menanti waktu ni... mummylyna telah dilantik as stanby person or rescue person jaga lyna...jika ai sakit tetengah malam n kena pegi spital malam tue jugak2... mekasih coz beri kerjasama

Insya Allah, plan bersalin di putrajaya dan berpantang di putrajaya jer... skang duk servey tukang-tukang urut yg boleh tahan harganya... harga urut di bandar kan... bukan di kg... kalo di kg...sure murah2 jer ongkosnyer...

Sape jaga time berpantang?
Plan first, my MIL... tp adik ipar ai yg bongsu hencem tue, nak masuk belajar 2 Jun nie... Jika ai bersalin before that, memang asben ai ler jaga... dah sound kat AyahLyna... just masak simple2 jer kalo menu org berpantang... bukannyer suruh masak kari, hehehe... dan die bersetuju dalam paksa... Mak ai? ada kat kg... ari tue masa die ada datang putrajaya dengan bapak sedara ai masa awal bulan Mei, kami suruh die standby duk ngan ai...tp die tak nak... bila die tak nak, ai pun tak mo paksa, kalo dipaksa, jadi lain plak gayanyer... biarler die rasa selesa stay kat kg dengan kawan-kawan die...Iye ler, menunggu org nak bersalin nie cam menunggu buah tak jatuh2 kan... dah cakap ngan die, bila urusan selesai semua, baru my asben ambik die... Mak ai kena diambik coz die tak tau nak naik public transport lagipun takkan nak suruh coz umur die pun dah 73 tahun... 

still waiting for the time!
tik...tok...tik...tok!

owh yer... skang nie kalo ai balik keja, ai make sure yang ai settlekan keje sehabis boleh seumpama ai akan cuti bersalin selama 3 bulan pada hari esoknyerrrrr, hehehhee

tak sabo nak dating ngan encik asben lunch nie...nyum!nyum!

12 comments:

Seri said...

Dia syok duk dlm perut tu kak.. dua beradik kesayangan org tu sume lahir 40wks ++.. take care!!

eima said...

wahh menunggu hari.... mudahan mudah dan selamat ye ...

lyna nk jd kakak dah ...

tukang urut kat kg. dato' baginda aku ade nomot ...mu nak ???

tak pun cer tanya lynn yg kat p.8 tu ....

::Mamalyna:: said...

seri, lyna lahir 38d 4 hari, tu yg ni dikira overdue bagi ahkak, hehehe

::Mamalyna:: said...

eima, kak liza ke? mehler kasik nombor, leh ai compare2 harga, hehehe

Mrs. Mel said...

ker.. lunch hour kang baby nak kuar??? jeng jeng jeng... mel doakan, ejan and baby selamat semuanya ye.. :)

::Mamalyna:: said...

mel, really! i wishhhh tp kasik ai makan dulu puas2, hehhee

.:fyzz:. said...

aku lak 36 w plus2..hg tak lama dh ejan..takpa la ada hilmi..dun wori..dia leh jaga hg ngan baekk punya..insyallah..

eMMe said...

lame tak nampak Ejan, name je jiran..jarang berjumpe..
saya pn berdebar2 ni Ejan, bile gaknye bersalin tu yea... ape2 pun agar semua dipermudahkan... InsyaAllah!

mimie.. said...

kak...moga semuanye selamat ye...
mesti berdebar2 tunggu baby nk kuar kan hihi

.:Mama Dhia:. said...

org plak tak leh lebih dari duedate..kalo tak deliver jugak on 18/6 so kene serah diri kat spital..ade GDM katenyer..ni problem lain plak datang..air ketuban terlebih skit..kene refer ke dokter pakar hospital putrajaya..dugaan..

~aSHa~ said...

semoga semuanya selamat yerk....

mamazana said...

semoga semuanya selama dan dipermudahkan....

mama nyer EDD on 30th Jun. hehehee