Tuesday, April 10, 2012

CIMB Bank - Maklumat Terbaru

Ai baru abis urusan dari CIMB Bank kat putrajaya nie... bukan jauh benor, bawah ofis jer... cam biasa kalo urusan ai ngan CIMB ni... tak urusan ASB, urusan tukar syiling, hehehehe


Dengan tangan yang berat bwk syiling.... terus tekan no... tup2 no dah dipanggil... terhegeh2 ai duk tengok kaunter borang2 tue... mana borang masuk duit yg kaler itam tue? yilek pocik... kebiasaan, isi borang dulu kan... pehtu tungguler no dipanggil... terus ai tanya kakak (bajet diri muda belia khannn!) kat FO tu... 'puan, borang masuk duit takde ke?.... Puan terus jer ke kaunter... kami dah tak pakai borang....-jawab kakak tu


Iyer kengkawan... sebarang urusan masuk duit or pengeluaran duit via kaunter kat CIMB dah tak pakai borang yer... tekan jer nombor, tunggu hingga no dipanggil.... nanti kasik no akaun kat kaunter tue... cam ai tadik, tukar syiling... pehtu die suruh tulis no akaun kat slip no (ini kes dah hafal no akaun) pehtu bila die dah siap kira2 syiling ai... die masukkan jumlah n no akaun kat satu pad... jika kita setuju, tekan jer pad tu button kaler ijau... that's it! mudah + jimat masa + jimat kertas! 


Syabas CIMB:)

4 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

wah baru tau ni...
hebat cimb
save masa

eima said...

tk dpt nk bygkan ... kena tgu aku pi CIMB dulu la

.:Mama Dhia:. said...

bagus la camtu.. senang..jimat mase jugak.. baru smalam gi cimb.. tp urusan asb kene isi borang jugak..

VEE said...

Salam kenal..feel free to visit me back @ cerita-cinta-mommy.blogspot.com