Tuesday, April 10, 2012

Burger Bakar Kaw Kaw

 Sane sini duk citer pasal kesedapan Burger Bakar Kaw Kaw ni kan... so ai pun nak terjah jugak... kebetulan semalam ai pegi Puchong... pehtu masa kat rumah, dah tayang2 gambo2 burger bakar ni kat en somi.. pehtu tengok2 jalan.. cam tau kat mane lokasinyer... so ape lagik.. bermulaler misi pencarian Burger Bakar Kaw Kaw nie...


Lokasi die cam tersorok sikit ler... nama food court : LOKAS MAKANA...kena pandai carik.... kami sampai dah dekat kul 10... kawasan lengang jer... sampai jer.. terus nampak khemah tulis BURGER BAKAR KAW KAW....yessssss!!!! mmg burger tue akan masuk mulut ai ler, hehehhehe


bagi pertama kali yg pergi sana... plz duduk dulu or dapatkan meja dulu... kerana kat sane... ko order kat mane2 khemah makanan yang ko nak makan... nanti kasik meka no meja... no meja ada ditulis di ujung meja
Meja : 74... air adalah self service.. order jer kat kaunter... nanti meka hantar


stall Burger Bakar khemah no. 2
 nampak lengang kan... takde pun que panjang berjela2... maybe faktor datang ari bekerja kut... cam ai semalam, terus jer terjah khemah tue.. pehtu duk blur tak tau nak order ape, ehhehe... siap dapat penerangan percuma dari mamat kedai tue... duk jer kat situ, mmg akan menghidu daging bakar jer... berasap2 lalu kat depan mata ko, ehhehe... ada banyak jenis burger yg boleh dimakan... harga starting burger bakar single.. kalo tak salah semalam ialah RM7... pehtu boleh nak single, double or burger kawen katanya, or triple... makna single tue, satu slice daging burger... so pilihler nak makan ayam or daging....


So bila dah siap order nak melantak burger yang mana... silaler bayar terus yer... pehtu dukler kat meja n tunggu...n tunggu... 
 nasib baik tak bosan sangat menunggu coz ada tv besaq yg very clear... takdelah nampak org dalam tv berbalam-balam kan... tambahan plak semalam citer jackie chan... so kita enjoyler sampai menunggu kedatangan burger... nampak jer mamat tue bawak burger... ingatkan burger kami... tp burger org lain punya daaa... masa menunggu semalam lebih kurang 20 minit...


okey2... yang dinanti sudah sampai
 BURGER BAKAR DAGING KAW KAW - SINGLE WITH CHEEZY - RM10.50
BURGER BAKAR DOUBLE (AYAM+DAGING) WITH CHEEZY - RM16


rege mahal kan... tp berbaloi sebab ianyaaaa besorrrrrrrrrr... sampai2 jer burger... terkedu kami 2 orang.. alamak! boleh ke abiskan nie...hehehe


Komen peribadi ai tentang burger nie
So far memang sedap.... tengok roti bun die... tebal dan lembut jer... keistimewaan burger nie adalah pada daging burger tue... coz daging die besar dan sangat2 juicy... bukan cam daging burger biasa yang jual kat kedai tue... daging burger itam tue bukan hangus yer mummylyna... sama jugak dengan burger ayam die (rasa daging ayam kat burger 'kawen' en somi)... trasa cam makan ayam yg chicken chop tue.... motif cucuk lidi kat burger, supaya burger tue stand elok jer... kalo dah order double or triple... for sure tergolek2 burger tue kan... tu antara keunikkan die... disebabkan kami berdua ambik jenis cheezy... memang tak terkataler die punya cheese kan.. dengan cheese slice with sos cheese... mmg yummmyyyyyyy!!!!!


Serius wei.. nak abiskan burger tue kemainler lama... coz ia besar n banyak... bagi sesapa nak rasa tue, ai cadangkan better ambik burger kawen n makan kongsi 2 orang... lepas jer abis makan semalam, ai ngan asben akan tutup mulut kami dari makan burger selama seminggu or dua minggu... coz sangat2 kenyang makan burger tue semalam...hehehe...


so kengkawan, silaler terjah... bagi kengkawan putrajaya, cyberjaya, puchong, BSP dan mane2ler.. leh pegi ke puchong yer... utk kebaikan bersama, sila pergi waktu hari bekerja coz org tak ramai... no more que pun yg dikatakan berjam2 n berjela2 panjangnyer...

11 comments:

eima said...

huhu takut plak tgk size nye tu ....

laki aku tu pyh ckit klu nk cari2 kedai ni ..hehehe klu tetiba lalu ke puchong tu jumpa singgah la

aanie said...

puchong utama? hmm, blh try singgah ni....

ummiaqeef said...

mcm menarik je.. puchong area mane ni?

::Mamalyna:: said...

eima, saiz mmg besor.. kekenyangan utk seminggu...

::Mamalyna:: said...

aanie, a'ah.. kat puchong utama... kat area belakang ca4 tp masuk dalam sikit...

::Mamalyna:: said...

roxy, area puchong utama..

Nad @ MamaZakwan said...

kak takde map ke?
papazakwan dah terliur tgk gmbr akak up smlm kat fb
die dah ajak malam ni, haha!
best2
tkpe2..saya usaha google tmpt ni
tq kak!

.:Mama Dhia:. said...

sedapnyer..slurrpp..

sue zainun said...

xramai ek?aritu gi tutup la pulak..mmmm

Zana Adieyza said...

perrgggghhhh, terliur ok!!! sajer jer kasi zana jeles kan sbb zana x pernah try lagi... hihihi.. mesti yummy2!!

Sheikh Papa-NtiQ said...

Hi....saya baru jer upload pics dalam blog masa makan ngan famili kat Burger Kaw Kaw branch Puchong. Memang betul ramai orang. Masa tu takde kasik nombor so kene la beratur...
Senang2 tu jengok la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com konsep pasal makan jer 100% takde topik lain.
Kalu sudi tu follow yer blog saya TQ, TQ, TQ