Friday, March 2, 2012

Black Out!!!!

Semalam ada kawasan2 tertentu di putrajaya yg BLACK OUT!
Puncanya ialah pencawang elektrik di bangi terbakor... maka kesannya membuatkan ada warga putrajaya yang terbako atinyerrrr....hehehhee
antara tempat yang kena Alamanda, Mydin, P15, P14, P9, P8, P11... tp tidakler semua coz mana line yg 'ditutupkan' bagi memadam kebakaran tersebut, kawasan tu ler yang takde letrik...


Lagi mengharukan ialah, kat area rumah kami... lorong 3/3 mmg black out! Bagi lorong 3/2 elok jer rumah terang benderang... boleh plak jiran tue, update kat FB 'jom tengok santau merasuk'....hehhehe... Eza, lu bikin ati wa ngan ati Shin panasssss beb!


bila black out kan... ai terus rasa kalut...
first ~ order crabstick byk tak siap lagik... matilemak!
Second ~ popia dah siap dlm peti... jgnler black out lama!
3rd ~ camno nak tido nie... kalo rumah kg, time takde letrik.. idokler panas kan... paling koman, nyamuk menyerang.... ni rumah batu di bandor plak tue... sure panassssssss!
4th ~ dah biasa selesa... sebatang lilin n sebatang torch light pun takde kat rumah tue... fadan muka! suluhler ngan hphone, ehhehehe


ai ngan asben, ape lagik... terus kuar rumah.. round2 dalam putrajaya... nak pegi petronas, petronas pun golap! nak bayar duit kete, p ler kat mesin eon bank kat p16 tue... pun golap jugak... adaler dekat sejam... letrik pun ada... ape lagik... pulunler menggulung... tp ada yg siap digulung, ada yang akan dipass petang nie... sori dear customerku... 


ari ni make sure, kena beli lilin ngan torch light... Mesti!

8 comments:

♥mama eza♥ said...

kekekeke...jgn salahkan umah org yg ade api...hahaha

syawalsimpsons said...

umah saya kakak 1 ke 2 saat jaa tak da api..pastu ok sudah..kui..kui..kui..yang teruk tu p18...

Nad @ MamaZakwan said...

a'ah ek..
naseb baek kejap je, kalu tak
abes la popia2 tu, huhu
kene beli generator skali kak, haha

lieyalatif said...

tu le pasal..tekejut gegurl semalam heheeh...seb baik kejap jek...tak sampai 5 minit pun...

*azni* said...

umah azni dlm 30 saat je takde letrik pastu dah ada dah..nsb baik,kalu tak abis la stok susu dlm esbok tu..

eMMe said...

malam tadi cam pesta anak2, dok main2 kat luar, hahaha! malam tadi tgk luar cam terang, sape tah yg ada lampu pakai bateri kot...

dakcik said...

P18 pun xdek jgk kak..sib baik sy bru siap mandi..hehe..
kalo x jadikla kejadian sabun di bilik mandi..hehe

Ms Fai said...

nasib baik sejam jer xde letrik... kalau tak, crabstick ke mana...popia ke mana... hehe ;)