Friday, February 17, 2012

Basikal owhhhh Basikal

Now kat putrajaya ada pertandingan basikal Asia... jalan depan ofis dah start tutup dari 14 (selasa) sampaiiiii ler 18 (sabtu) nie... Waktu bermula kul 9 pagi... sampailer 4:30 petang... Ada time break? tak sure... ikut suka depa ler nak bukak jalan kul bape... TP sama ada sedar atau tidak... sedikit sebanyak die dah menyusahkan dan menserabutkan org nak pegi kejer kepada insan-insan yang ofisnyer di presint 2, presint 3 dan presint 4


Meh puji dulu... bagus sangat2 buat kat malaysia... sambil2 kayuh boleh tengok bangunan2 ofis yang cam2 pesen kat sini kan... ada bangunan coklat melengkung.. ada air pancut.. ada bangunan berlian... ada bangunan kubah.. ada bangunan bentuk pepeh... kayuh2 lalu jambatan cantik...pehtu pusing balik...


Tp yang tak nak pujinya... jalan kemain sesak wei... dah mainroad tak boleh nak lalu kan... so kena ikut 'jalan belakang'... yg pak polisi tau, sekat jalan depan... yg jln belakang tue nak tunggang langgang... langsung tak ambik tau... udahnyer berderet kete... even lampu belah kanan dah merah... tp org tak ikut lampu tu dah.. coz nak kejar masuk ofis... kang lambat masuk ofis kena komplen ngan bos...


Cuba buat acara basikal tue time sabtu ahad... mmg takkan kaco org nak pegi keje... ni sama cam kes nak himpun 1 juta belia ari tue... nak sampai target punya pasal... abis haru biru jalan...

6 comments:

Cik Rose Cute said...

seronok jugak tengok orang racing basikal...hihihi

Seri said...

kak ejan, org rase tebakor je hati kan??? pilih la tmpt laen selaen dari putrajaya.. malu oooo asik masuk opis lambat!!!...

::Mamalyna:: said...

ni ambik masa... sorang kayuh..pehtu baru muncul sorang... tp abis tutup jalan...

::Mamalyna:: said...

seri, hahahah...nasib badan kita nie... asik menghadap jalan jem tak sudah2...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

itu la masa hari pertama tu my friends siap kena jalan kaki dr presint 3 ke presint 2 sbb jalan dh tutup awal sgt sblm pukul 8.30 pg..

Lydia said...

menyakitkan ati kan ngan polis di putrajaya.. selalu xder backup jalan lain.. buat bongokz jer.. huhu.. sedey..