Friday, February 17, 2012

Al Kisah Tertindiknyer Telinga Cik Lyna

memang selama ni duk ckp2 ngan lyna pasal maknyer nak tindik telinga... budak tue mmg nak kut... asik2 cakap 'nak tinger...nak tinger' tp ayahnyer asik kasik lampu kuning jer.... simpan lagi niat tue

Tp kannnnnnn mamanyaaaaaaaaaaaa sangat2 tak saboooooo.... bila diberi keizinan nak kata ijo tak ijo... kuning pun tak bape kuning dah... maka mmg mamanyer nekad nak p bawak lyna tindik jugak.... So semalam, p ambik lyna kat tadika... tu ikat rambut tocang pun kat tadika jugak coz nanti senang nak tindik, biar nampak telinga terang2, hehehehhe... kelassss mak ko lyna.... perjalanan diteruskan ke Alamanda... dlm kete dah cakap kat lyna 'lyna, mama nak bawak lyna p tindik telinga... lyna jgn nangis tau... nanti sampai alamanda, jgn mintak macam2... mama tak larat... kita tindik tinger jer pehtu kita balik rumah'... budak tue kemainler kan... suka coz dapat p 'kapo'.... 

Settle park kete semua, terus jalan straight ke TOMEI..... masuk2 tomei org tak ramai... terus kata nak tindik telinga lyna.... pehtu salesgirl kata, subang yg biasa dah abis... yg tinggal hanya jenis stainless steel n emas 14k.... belek2 subang, sambil ingat2 duit dlm wallet... dan mama terus memilih Stainless Steel... takkan terus nak pakai emas kan... kasikler lubang betul2 clear.... lyna tersangatler behave... duk senyum2 atas kusi even die mungkin tak tau ape itu 'nak tinger'... maka bermulaler proses tanda-tanda di tinger lyna... salesgirl tue cakap, ni tindik tak bunyi... n kita buat dua telinga sekali gus.... owhhhh okey... lega ati maknyer kan... kang dibantainyer dapat tindik sebelah jer... haru mamanyer!!!... 

Bila dah okey dengan tandaan tue... rasanya takde senget benget lubang tue nanti... salesgirl letakler spirit kat dua belah tinger lyna, kasik rasa kebas n sejuk... muka lyna mmg sedikit cuak wei... tengok muka lyna cuak... muka ai lagi cuakkkk... dukler berdoa dalam ati kan... harap sangat lyna tak menangis... pehtu disebabkan kat tomei tu tak byk customer... adaler 2 org gitu.. mmg kami jadik tumpuan customer ngan pekerja2 kat situ... ada akak tue, tengah tunggu barang die, boleh duk sebelah ai... tlong sama2 tengok masa meka tindik lyna... 

Masa yang salesgirl tanda2 tue kan... ai kemain snap2 gambo lyna... tp bila meka tindik tue... ai boleh tak snap coz tgn ai p tutup mata ai sendiri, hehhehhehhee.... maknyer takut jugak!!!! dan mmg kejapppppppppp sangat2 dah settle... ai pegang tangan lyna... n lyna genggam kuat tangan ai sampai tak mau lepas... haaa sudah! sakit ke ape die nie... tanya die, sakit ke? die kata tak sakit pun... okey..okey, LYNA GOOD GIRL:)

Settle bayar semua, budak tu request nak naik token mainan tue... takpe2...maknyer baik ati... so bagiler reward kat budak tue kan... mainler die... settle main, terus kami pulang .... tengah godek2 beg cari kunci kete, sekaliiiiii ayah lyna tepon daaaaaa.... aiyork!

Ayahlyna : helllo, kat mane?
mamalyna : kat alamanda....
ayahlyna : buat apa kat alamanda? cari apa?
mamalyna : cari pasal... ehhh takde ape... ada hal sikit... ehhh takpelah yer...kami nak balik rumah nie, nanti ejan tepon balik
ni ler tomey-tomey lyna yg dah siap bertindik... ambik kaler pink coz matching baju!

dan malam semalam, baru ai cakap terus terang ngan asben ai.... n die redhhooooooo, ehhehehe

tp asben ai lagi dasyaattttttttt... p JB tue siap beli Subang Besooooor lagik kan banggggg:)

10 comments:

syawalsimpsons said...

kakakak..sama jaa mak pak lyna ni..kakakakkka

Seri said...

good lyna.. seri sampai la ni tak bagi marissa tindik lagi.. takut dia meraung je kat kedai tu..

Cik Puan Nurul said...

utk org tua bleh dak tindik?huhu nak wat jugak la tuk qaseh tp jgn dia menjerit udoh

Cik Rose Cute said...

comelnya dia tindik hehehe

Nad @ MamaZakwan said...

hahahahaha....!
lawak2...cam sue cakap
sama jek mak pak lyna ni =p

.:Mama Dhia:. said...

comeynyer tindik lyna.. (^_^)

~aYu~ said...

anak saya pun dah tindik time 4 tahun.. menangis sbb org kedai tu wat sampai luka.

eMMe said...

hahahhaa.... sweet girl la u ni lyna... dah ade anting, auntie eMMe gak tak tindik2, hohohoho...

azura samsuddin said...

alolo comel je lyna dah tindik ek .. anak ayah :)

izan mama mia said...

cantik lyna dah pakai antting-anting yaa