Friday, October 7, 2011

Sambutan Besday Lyna di Rumah - Sesi Siang Hari

 alhamdulillah, akhirnya majlis berjalan dengan lancar
Tarikh : 1 Oktober 2011
Masa : 3 ptg - 7 mlm
Tempat : Home Sweet Home

Menu :
Mihun Sup
Nasik Impit + Kuah Kacang
Satay
Lontong
Kuih muih
Spaggethi

Semuanya masak sendiri kecuali satay (tak kose den nak mengipas, ehhhee).... so pagi tue bermulaler sesi bertungkus lumus menyiapkan segala makanan.... Kuah lontong, mak mertua buat... spaggethi ~ mak ngah lyna buat

alhamdulillah, dapat jiran yang baik yang volunteer nak kasik pinjam bekas makanan... ate kat rumah ai tue bukannyer complete sangat bekas2 nak isi makanan... maksudnya ai takde bekas2 besar tue... TQ Anne!

Dalam kul 1, dukler setting meja n kusi2.... sekali tengok hari dah mendunggg.... dalam ati, janganler ujan lebat.... so far hujan renyai2 camtue.... dah dekat kul 3, semua dah okey... dan majlis pun bermula....

dan family first yang datang ialah Family Midot (kawan seuitm)... dan jugak jiran Ikin dan Musa.... dan seterusnya tetamu2 lain
suasana hari kejadian... bagi menjimatkan masa, so mihun telah siap diisi dalam mangkuk... so tetamu just ambik n ceduk sup jer...
 masa ni ramai jiran2 rumah dah sampai

Agak2 dah ramai bebudak... terus kuarkan kek n now masa tuk nyanyi2
 hero Midot berbaju kuning
 Kek besday lyna yang simple jer... mamanyer tak mo deko2 crowded... Kek homemade, adik kawan mak ngah lyna yang buat.... sodapppp!
 ai lega sangat coz lyna kasik kerjasama... takut jugak kut2 lyna p bantai nangis plak
 ai suka coz nampak lyna hepi
dah abis nyanyi n ptg kek tp die masuk duk terpaku kat situ
 nak puas bergambo ngan kek agaknyer...
lyna ngan 'mummy' ~ gelaran baru tuk mak ngah lyna... skang lyna dah panggil mummy
Kek ni memang ai kasik tetamu2 makan

Tq buat jiran-jiran yang sudi hadir
~ Kak Siti Hajar, Kak Ina Abas + Abang Madi, Ayub + Siti, Anne, Kak Liza, Kak Izza + En. Shaipul, Musa +  Ikin, Kak Mashi sekeluarga, Asben Juhaida, Kak Ina, Kak Ezan, Kak Elly, Suffiya, Eima + Panjang, Fizoe + Emma, Kak Zu + En Hamidi, Rozi + Amin, Kak Hasma, Izma + Asben

kawan2 seuitm:
Midot, Mona

kawan sekolah
Mimah

blogger
Nurul, Yana (eima, rozi, kak izza dah jadik jiran)

kawan-kawan seofis
Kak Hajar, Kak Jun, Kak Wan, Kak Ani, Aida, Madiah, Hafiz, Nizam Kite

Kawan-kawan's
Shamsul + Faz, Nurul, Azlina, Yana NRE + Kak Mai, Dila

Tq kerana sudi luangkan masa tuk hadir ke majlis kami
Jika ada kekurangan, ampun maaf dipinta

Bagi yang tak dapat datang, lain kali kalo ada majlis lagi, sila datang tau:)

9 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

aunty nad la tu yg tak dpt dtg wpun dh dijemput secara personal, huhu!

sori lyna..
thn dpn insya-Allah kalu mummy lyna jemput lagi, aunty nad dtg ek
^_^

Shinnaz Ahmad Rasid said...

huaa...sowy tak dapat datang..balik kampung..); happy belated besday Lyna ;)

mummy_ayu said...

this is what Ayu miss..
sowie tak dpt datang... :-(
meriah tu...

eima said...

Nad klu ko dtg leh mai umah aku ...

6 langkah sampai la....

kesian Fahim tak pegi ..punya la lama aku nk tgu die bgn ..tak bgn last2 tinggal ... tu pun mkn ala kadar je tkt die bgn kang melalak plak..mampuih...

kek tu sedap seyes

.:Mama Dhia:. said...

INsyaallah..kalo jemput, pasti datang kalo tak de aral..

alyyani said...

kek tu walau simple nmpk sedap! happy belated birthday lyna :D

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

meriah nampaknya besday

maszmadi said...

wah.. meriah.....
comel la besday girl.....
hepi besday lyna, nnti wat makan2 lagi pggil aunty yerk, aunty suka makan2 nie.. hehe

Pn. Zana said...

nnti sy pasti datangg..hehe