Friday, October 7, 2011

Kisah Satay.... Satay owhhh Satay

Masa jamuan besday ari tue, sempatler order satay feveret! kat mane lagik.... Satay Hakimi kat restoren Brothers..... if sape duk kat putrajaya, satay hakimi ni sama dengan satay yang dijual di Ramai Seafood tp pada tekak kami, satay yang dibakar di restoren Brothers lagi sedap dari satay kat Ramai tue..... mungkin cara org membakar tue berbeza2 kut.... okey, sekian citer bab asal usul satay....


So ai deal ngan bro Faiz.... 
Ai : Faiz, akak nak satay RM200, so agak2 dapat berapa cucuk?
Faiz : dapat 300 cucuk kak... tu harganya RM180... ada lebih rm20 lagik
Ai : okey, RM20 tue tuk kuah (coz ai tak order nasik impit, order kuah kacang lebih coz boleh makan dgn nasik impit)


Set ngan Faiz, ambik satay kul 2 ptg kat masjid jamek kajang.....


Pada hari kejadian, menurut citer asben.... so berjumpaler meka di masjid jamek, kajang
Asben hulur duit RM200
Faiz kata, satay RM120
asben kata, bukan akak (ai ler tue) nak satay RM200
faiz plak kata, bukan akak nak 200 cucuk ke... terus die bukak phone n cek balik mesej
Ya Allah, maaf bang... saya salah tengok... saya ingat akak nak 200 cucuk
(byk kali benor nama ai disebut dalam perbualan meka ni!)


So dah salah die kan... so faiz ni janji nak antar balance satay lagi 100 cucuk tue kul 5 petang..... sekali bila dapat satay, nak tau faiz kasik bape... die kasik 200 cucuk satay!!!! sepatutnya tambah lagi 100 cucuk je kan.... Untung-untung:)

6 comments:

eima said...

disebabkan aku tinggalkan fahim kat umah tak dan nk merasa satay tu..hihi

suhaila said...

rejeki..rejeki..

.:Mama Dhia:. said...

murah rezeki akak..& murah rezeki saye sebab dapat jugak rase satay yg jd feveret akak tu..mmg sedap..kuah kacang pun sedap..tak hancur sangat kuah kacang die..best..

Yana Kama said...

wahh..bestnye,dapat rezeki lebih..kalau peniaga macam ni mesti pelanggan setia habis punya kan kak :D

Nad @ MamaZakwan said...

bisnesman dh penin pale dah..
byk bebeno menda yg nak dipikir..
rezki, rezki..hehe

Anonymous said...

puan dkt mana yer restoran brothers nie