Tuesday, September 20, 2011

Asterokkkkk!

Ni memang entry luahan tak puas hati kat Asterokkkk....


Serius! ai dah naik menyampah tahap dewa kat asterok nie... memang terok sangat2 n motif, asik nak menelan duit pelanggan jer...


Pertama
Asik citer berulang2... ulang memanjang!!!! cam ari tue, ai tertengok... kat channel 105, ada channel 1 vs 0 tue, pehtu kat channel 132 pun ada rancangan tu jugak, sebijik seketol! Kita bayar mahal2 tuk tengok rancangan ulangan je ke? kalo ada sesiapa yang beli pakej mustika tue (cam cakap kat diri sendiri jugak)... memang dah rasa tak berbaloi... ape yg kita tengok kat chanel mustika tue, akan ada kuar kat ria dan prima... dulu lambat2 jer kuar... skang tak lagik, ari ni tayangan kat warna, esok ke lusa, dah ada kuar kat ria or prima


Kedua - Dah banyak iklan
Memula kuar satu iklan... pehtu lebih satu... pehtu lebih dari dua... kalo kita tengok tv3 tue, kita memang redha le kan coz memang tv tue free, meka nak tambah duit by iklan ler kan... ni dahler kita bayar, tengok cita duk ulang2 pehtu ada plak iklan.... skang nie, duit kita langgan die kita kena bayar, pehtu meka dapat duit, meka jamu mata kita ngan iklan plak....


Ketiga - Citer Indon
Dah ada pakej IndoPek... tp still lagi kuarkan citer indon kat ria, prima, oasis...kalo waktu tengahari tue, semua tv citer indon... kalo dah ada indopek tue, just tayang citer indon kat channel tue dahler... yang p tayang kat ria, prima n oasis tue wat ape... citer melayu bersepah2... p jugak tayang citer indon yang beratus2 episod tue...


Keempat - Nak Beyond kena tambah duit lebih
Dulu sibuk promo beyond, HD ler ape ler... rumah ai pakai piring astro yang biasa jer... minggu lepas asben ai dapat call dari Astro, tawarkan tukar piring astro kepada Beyong secara PERCUMA, tak payah bayar upah pasang bagai tue... PERCUMA JER! Bil bulanan still sama jer bayar... kiranya takde tambahan bila dah pakai beyond tue... dah tue kepada pelanggan2 yang pasang beyond terdahulu yang kena bayar tue, ape citer.... seronok dah dapat duit byk kut...


Kelima - Hari Raya tp duk sibuk citer pasal antu beraya
Raya baru nie, ce tengok citer kat astro... Ade ke citer yang menyentuh perasaan?! Citer yang baru, citer eja ngan adik mia sara tue... yang lain, semua citer tahun2 lepas punya... taun nie asik tayang citer Pontianak Beraya di Kg Batu... last2 jadi chanel HANTU RAYA ler.... pehtu Hantu Susu pehtu Hantu Motel... ape bende ler.. kut ya citer tu best, okey jugak... ni citer tangkap muat... heroin? Erra Fazira... tu ada plak citer Kiah Beraya Solo


MasterChef
Sape perasan tengok iklan masterchef tue... cam haremmm jer kan... gambo itam putih 'ini steak masakan anda'.... pehtu 'ini steak restoren terkenal' (still gambo itam putih)... ini steak master chef - hambekk kauuuu terus gambo cantik kaler maler... gravy meleleh gitu... poyo jerrrrr


okey..okey.. ni jer yang ai ingat... kut2 ada lagi yg meng'hot'kan ati ai... ai sambung balik!


** Will be potong asteroooook this month

21 comments:

eima said...

mmg byk yg tak puas hati ngan astro tp nape kite masih langgan lagi ??

ZaNa aDieyZa said...

mmg banyak yg x puas hati dgn astro tu.. bayar untuk iklan tu mmg setuju.. makin byk lak iklan.. cerita dok ulang2 tu x payah ckp la kan.. dah 100 kali tayang pun dok ulang2..

eMMe said...

adeh! smalam tgk cite hantu susu, hahahaa...kelakar...Erra dah byk belakon skrg nih, heeee~

tapi mmg patot luah direct ke asterok, agak2 dowang nak dgr ke?

Cik Puan Nurul said...

astro byond memang xyah bayo pemasangan dia sbb deme amik balik decoder lama..kena RM20 jelah tetiap bulan.kalo xbg dekoder lama kena bayola pemasangan dia..kalo tambah PVR ke apatah yg boleh merakam tu kena add RM250 kot..
me smp la ni xpsg2 gak byond haha..kt kg kan org hok pakai tb biasa xde HD pun gigih psg byond kira nnt bila beli tb ada HD leh la tgk gambo HD..penah gak kena call ngn esteruk deme suh tuko byond cepat2 katanya tech dorang dh xserbis dah dekoder lama kalo rosak leh lak camtu tiba2 xmo dah serbis kalo pakai byond je baru dorang serbis ke apa.
drama sampah tu mmg sokmo ada bosang la pelakon sama dgn cite hantu ntah apa2..

Nurul Aznil said...

salam,

iklan masterchef tu sangat menyentap perasaan Ahkak! apa buruk sgt ke kekita ni masak. agaknyer binik-binik org yang buat iklan tu tader skill, tu yg depa pi generalise semua begitu...

::Mamalyna:: said...

eima, rumah kami akan ptg asterok this month...

::Mamalyna:: said...

zana, memang tak puas ati... kita bayar kan, bukannyer percuma... tp kita dikasik tengok citer yg ntah ape2

Pn. Zana said...

no ke3 saya setuju!

::Mamalyna:: said...

emme, a'ah... asik citer antu jer kat astro skang nie.. Erra tue cam terdesak jer... drama ntah ape2 pasal antu pun berlakon.. cam dah takde eksklusif jer... dulu, nak tengok erra berlakon, just kat filem..

::Mamalyna:: said...

CPN, astro call asben... meka pasang beyond percuma, bil astro still sama... kiranya bil astro rm139 jer.. tak yah tambah rm20 tue... sori to say ler, naik nyampah ngan drama sampah

::Mamalyna:: said...

Nurul, perasan kan... tang iklan tue, puas akak ngan asben gelak... terus ckp, camler buruk benor bini2 ni masak... kasik gambo itam putih... tang masterchef, terus jadi warna warni, ceh!

::Mamalyna:: said...

Zana, ejan ari tue masa mc gugur, duk rumah kan... waktu tengahari siap tutup tv coz tak tau nak layan citer ape... semua citer indon... dah banyak citer indon, gigih lagi buatkan pakej indopek...

kella said...

potong je~ potong.. kita memang sokong sangat! jangan support astrrooo! memang teroook!

Mama Balqis BPB said...

aah...setuju...dah naik boring tgk asterok...asik duk tayang citer yg sama...last2 tgk channel free lagi best!...tp nak terminate asterok tak boleh la pulak...sbb area tempat saya tak clear...sakit lak mata tgk tv berumut...tambah pulak anak suka tgk baby tv

suhaila said...

mamalyna..saya baru je potong asterok..ok jek tgk tv2 free ni, langsung tak rasa kekurangan ke apa ke...asterok pon buat perabih duit je, kualiti nan ado..

::Mamalyna:: said...

Mama Balqis, memang kami nak potong... dah survey ngan kengkawan, meka kata pakai unifi lagi okey... sangat geram! coz perabih duit kita jer...

::Mamalyna:: said...

kella, yesss! memang this month last akak guna asterok nie... kita bayar servis yang kita guna, tp ape yang kita dapat... tayang citer ulang2... bila ujan, langsung tak dapat..

::Mamalyna:: said...

suhaila, tu ler... dah memang frust sangat2 ngan astro... kita bayar servis meka kan.. tp ape yang kita dapat... cam takde ape2 yang best pun... asikler tayang citer berulang2...

Sidratul Muntaha said...

jgn ko tak thu ejan
aku laki bini balik raya seminggu
astro bikin kabel kitaorg takde line lansung!
no coverage!
nahi!
ilek!
tepon - tepon suh jugak tukar byond.
hd plak tu.
dah laki aku ckp ler..tv dia bukan hd.takde maknanya klu amik hd tu
last2 laki aku ckp nak terminate.
brulah kwn tu dtg tukar.
20 ringgit dia ketuk!
'aren' plak tu yg tolong pasang.
grr!!
tapi aku tak terasa sgt kot mcm ko sbb aku laki bini tgk channel omputih banyak la..
tu pun malam2 jer..
siang or ptg tak dapek la...
mmg turn setot belajo tviq and astro tutor tv

bukhairiah said...

la nie sik siaran tganggu je..xujan pon tganggu..pehtu mcm cd rosak..sangkut2...igt nk potong gak tp takot xclear, semut2...pkai unifi ok yer?

::AyahLyna:: said...

jum kita p ke hyppTv...hehehe