Monday, September 19, 2011

Mee Udang Mak Jah

 On d way balik dari kedah semalam, perjalanan kami memang santai... bukan cam biasa, check out jer rumah MIL, ... terus check in rumah putrajaya... stop pun hanya kat RnR jer... p membuang ape yang patut... kali ni kami balik together ngan 'mummy' n 'appa' lyna, so memang rileks sikit...

Program pertama, singgah makan kat mee udang mak jah kat kuala sepetang... sebenarnya banyak kedai yang jual mee udang nie... ada kami singgah satu kedai tue, tak ready lagik.. lagi sejam ready... so perjalanan diteruskan n terjumpaler kedai mee udang mak jah nie... dah glamer kedai ni kut... ramai jer org....
bukti kena ada:)
 mee udang... dah nama mee udang, mesti banyak udang kan.. nak makan selak udang baru jumpa mee...
 nasi goreng udang special... special sebab ia datang bersampan
 muka tester mee udang 
ai order mee goreng udang special... cik lyna ambik feel cium ketiak mak die before makan....ehhh! tak ler.... lyna ni pesen penakut kalo ada angin tiup2 pokok.. kilat guruh, semua die takut.. ni die tengah takut coz angin bertiup kuat time tu, so pokok2 melambai2ler kan... rimas ai, nak makan pun tak senang...

testimoni tekak ai, rasanya biasa jer... cuma kelebihan die hanya pada udang... lain org, lain citarasa kan... tepuk dada, tanya selera n jangan lupa tanya poket jugak... coz sepinggan mee udang spesel, harganya 12 hengget!

7 comments:

eima said...

mak aih mahal nye..
tp klu aku ..kompom tak order dah sbb aku tak mkn udang....
tp besh kan

Ya ALya said...

mahainyer......tak pe la sesekli je kan.....

Cik Kamoo said...

dah pernah makan yg dekat kuala sepetang tu...mee udang kurang kick, tp mee goreng udang dia mmg sedap.

Mak jah nie ada branch kat wangsa maju, area carrefour tu


Mak teh mee udang kt kg menteri nie pun sedap jugak le...nk kata terbaik tu idak le.

.:fyzz:. said...

mmg berbaloi aku tgk ejan..mmg tk nmpk mee ..hnya udang semata2..ingt masa dok penang dulu sokmo mkn mee udang..rm8 hengget ja..maybe udg kurg skit dri mee udg mak jah

Dee said...

my opismate pun ckp..mee udang sg dua gak best..yg kt kuala sepetang tu sbb glamer masuk tibi je..hehehe..

maszmadi said...

wah!! RM12... kena makan kongsi 3 orang la yerk.. hehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mee udang ne ada masuk tv ke??