Thursday, July 21, 2011

Tak Nak Kolah, Nak Tidoooo....

 bila kejut lyna pagi2... ayat ni ler hari2 kami dengor, TAK NAK KOLAH, NAK TIDOOOOO... pandai demand, tak mo pegi sekolah... nak tido lama yer...
Gaya tido bebas...tp yang ai paling syok coz lyna akan menghimpit ayah die... kawasan ai lapang jer... rasanya tiap2 malam, asben akan bangun tuk alihkan kedudukan lyna tue, ehhehe.... TP once die bangun tido, terus cergas sampai petang... ada jer akal die... p sane sini... dapur, hall, bilik bawah, bilik atas, menari, berjoget gelek (tangan dua-dua kat atas kepala sambil goyang2 vontot)....sampai kami cakap ngan lyna, 'lyna, hang nie takde rasa penat ke? 'Lyna ni takde butang stop ke?'.... diam die bila die tido di waktu malam.... 

7 comments:

Mama AqiL said...

derang nie berpakat ker ckp camtue ha...sebijik cam peel aqil tau. bulan nie mmg aqil bikin aku jadi panas baran bila nak suh dia mandi tuk gi school...mcm2 alasan dia bagi...

eima said...

wahh dah gaya budak besar dah ..siap ckp nk tido tuh

Cik Puan Nurul said...

sepesen ngan qaseh gak memalam mmg xpakai suar tido..kdg baju pun dia malas pakai biasanya suh gak pakai..dtg meroyan dia mau pakai baju kurung memalam haishhhh macam2

.:Mama Dhia:. said...

bile lyna tido, time tu la die rehat sepenuhnyer...(^__^)

lyna lebih kurang same ngan dhia..suke tido impit abah die..
kadang2 tu amek tangan abah suh peluk die..tp sweet kan??

syawalsimpsons said...

mmg sudah besar..mmm...anak mama tu..hehheh

SYANI said...

Anak sulung saya, alhamdulillah tak banyak kerenah kalau kejut untuk pegi sekolah. Yang 2nd pulak siang kata ok nak sekolah, tapi bila dah malam cakap takmo gi sekolah pulak. Macam2 perangai!

ummiaqeef said...

sama ngan aqeef, kalau kat umah x reti nak tido. kadang sekali je tido pastu non stop main menan dia tu. kalau boring dia ajak kite skali, hahaha..