Friday, June 3, 2011

Fenat!

Since dapat kunci rumah baru sejak 25/5 lalu... hari2 kami ulang alik dari presint 9 ke presint 15.... bukan pegi saje2... pegi sambil punggah barang sikit2... dan hari ini baru ai trasa badan ai sakit2... tulang temulang rasa nak relai... penat sangat2! Ikutkan ati malas nak p keje... nak duk rumah lama, nak settlekan coz hari rabu depan last day untuk ai serah rumah lama kat BPH....


Esok Insya Allah, kami punggah barang2 besar cam sofa, peti ais, mesin basuh etc then akan terus menetap di kediaman baru... Ada sape2 mau tolong?! Perkhidmatan kudrat n tenaga amat diperlukan, ehhehehe... Harap semuanya berjalan lancar...Amin

15 comments:

tiha said...

semoga berjalan lancar ye kak...

marilah join kontest blog saya dan marilah beli brooch di blog saya :
http://fasham87.blogspot.com

Cik Puan Nurul said...

cer pi timbang berat konpem ilang ni 2-3 kilo kan..tak mintak tlg sedara mara atau rakan taulan ke..pengalaman sy la kan kalo kije munggah2 brg ni mmg tetiba je sedara mara n kenkwan jd bizi dan2 tu la xdpt nk tlg kita..dh pernah kena dah last2 laki bini je duk hangkut brg sorg diri.pernahla dulu 'dia' nk pindah umh kita siap mc tuk tlg dia xmntak bayaran pun tp bila time kita 'dia' wat xreti je xde nk hulurkan bantuan huhu.

syawalsimpsons said...

selamat pindah umah baru ye kak...jiran presint la kiter

aDieyZa said...

akk pindah presint 15?? area baru tu yer? zana ddk presint 15 jugak.. tapi dekat apartment wrna hijau dekat roundbout tu..

~nadyahoney~ said...

xpe penat skg kak, nnt biler dh setel sume, mesti lege..:-)

eima said...

hahaha cam tu la aku rasa ari tu .. pastu ... ko dah dok ctu .... 2-3 hari sakit la betis ko sementara nk biasa naik tangga...hahaa

aku siap demam lagi tau

Seri said...

Kak ejan, seri siap demam, batuk + flu lagi.. dgn bawak perut yg sarat ni lagi.. sakit badan jgn ckp la.. rasenye dkt 10kali dok ulang alik dari p14 ke p15. wpun dekat je, tp Allah je tau betapa penatnye kami..

tp Alhamdullillah lepas kemas sikit demi sikit, setel dh sume.. hehe.. selamat pindah randah kak ejan!!..

::Mamalyna:: said...

tiha, tq...

::Mamalyna:: said...

Nurul, pindah barang kecik2, kami punggah ngan kete jer... esok baru punggah barang besar2... ntahler nurul, tunggu dan lihat ajelah sape yang menolong hari esok... bab ni memang susah sikit kan..

::Mamalyna:: said...

su, tq dik...

::Mamalyna:: said...

zana, a'ah...akak pindah p15 yg area baru tue... dekatler rumah kita skang..hehe

::Mamalyna:: said...

nadya, hehhee...memang penat, tulang nak relai dah nie, hehee

::Mamalyna:: said...

eima, hahaha.... tu ler, dulu kita satu level semua bende... ni nak kena turun naik tangga..

::Mamalyna:: said...

seri, umah seri dekat jer nak ulang, akak dari p9... jenuh jugak tue, sampai rasa penat aihh nak p rumah baru...

TQ... tak sabo nak tido rumah baru, hehe

Hasmania Abas said...

saya dah 11 setahun dok arpartment kat Presint 9.....bukan nak mengata bukan nak menuduh bukan nak mengumpat bukan saja-saja nak dengki orang-orang yg tahap "E" dapat dpt teres ......sebenarnya orang2 BPH buat kerja main sesuka hati dia/membabi buta/kerja sambil lewa dan tak ikut undang-undang ......disebabkan mereka ini maka staff ramai yg "serang" BPH dan akan tanya kenapa dia dapat teres saya plakk tak dapat walhal sama jawatan ......dan satu jugak perkara yg ketara pelik sikap malas pekerja BPH yg dah 8 tahun pindah keluar kuarter masih juga tersimpan nama dalam senarai ....