Thursday, April 21, 2011

2 Minggu Berlalu Dengan Sedikit Suram

Ape yg suramnyer? Pasal blog kesayangan ai nie ler....

Minggu lepas... hari isnin jer, dah dapat masalah... tak boleh nak upload gambo... agaknyer dah overlimit space kut... lagipun, memang ai jenis upload jer...takde nak resize2, hehehe... so akibatnya, sendiri tanggung! jenuhler nak mendelete entry2 yg tak berkenaan... cam Eima n Mrs. K cakap, suruh letak author baru... ai try letak... ada  plak masalah pword, tak boleh trace katanya... cam2 hal... terus ai down... sape tak tension, upload gambo pehtu tunggu die circle bulat2 tue pusing punya pusing pehtu kuarnyer 'Error'.... tu yang update satu dua jer sehari... memang tak masyukler nuffnang...sob!sob!

Minggu nie plak, bukak2 blog... screen itam jer appear... tp ruang atas tue yg 'sign in' tue ada... ape plak masalahnyer nie... ai bukak blog sebelum ni pakai IE... skang dah tak boleh, kena pakai Google Chrome...

Handphone plak, lyna asik duk main... penah sekali, die masukkan hset ai dalam lubang kusyen dan time tu phone ai silent.... menggagau ai nak cari kat mane die letak enset ai.... haru betul! dahler kusyen rumah ai tue ada lubang bahagian bawah die... jenuhhh ooo mencari... nasib baik jumpa!

Dan hari ini... ai nak kembali aktif... semangat2!
Ai perlu rajin resize gambo (banyakler keje ai)!
kena guna GC utk bukak blog!

U can do it! no more down lagikkk!!!!

6 comments:

eima said...

aku rasa guna GC lagi ok dr ie tu .. aku dah lama guna GC pe ... pantas ..
tak dak masalah loading bagai ...

maszmadi said...

go ejan go.....

.:mama dhia a.k.a Yana:. said...

org pun x penah resize pic..alamak..cam ne ni??

::Mamalyna:: said...

EIMA, sebelum ni ai pakai IE okey jer... tetiba tak okey..

::Mamalyna:: said...

mas, yes! go...go...go!

::Mamalyna:: said...

yana, akak pun main upload jer.. gambo dari dslr, saiz beso tau...makan space banyak...