Wednesday, March 30, 2011

Road To Success

Minggu yang agak bz coz ai letih drive.... since mak mertua ada kat rumah ngasuh lyna, so kami p keje sendiri2 + lunch hour mesti balik rumah

Order2 popia bagi minggu ini
28 Mac 2011
Order dari SITI keje di MOA, dah berapa kali repeat order..... set time, pick up point di tepi bustop, maka 8 peket popia bertukar tangan..

Chinta Hati aka ayahlyna jadi mat despatch kat NRE tue, hehehe... ada 2 customer baru, selamat pass 3 peket popia kat situ...

Disebabkan weekend tue ai ada buat lebih, NOR IBU NOPAL, nak popia.. nak hari esoknyer tp dah kebetulan ai ada buat lebih, terus ajelah kasik kat Nor, rezeki Nor dapat popia on the dot, hehehe.... TQ Nor coz repeat order lagi dari akak.... dalam kelam kelibut Nor setting meeting room, sempat jugak ambik 7 peket popia ngan ai...

29 Mac 2011
Dapat order dari Acik di JB... katanya dah penah wat sendiri tp bila goreng meletup2, so decide nak try Crabstick Popia (CSP) dari ai plak... semestinya thari tu, ai drive laju2 p Pos Laju, dan alhamdulillah, ari nie Acik bitau popia dah selamat sampai dan dah selamat digoreng tanpa kecederaan... TQ Acik!

Kawan Ahkak Geli, order 1 peket popia... so Ahkak Geli menjadi despatch secara tak bertauliah... sungguh tak ku sangka, kawanku sorang tue, baru meniaga kepok sebulan, dah pakai kete mewah, hehehhe.... tabik spring toing2 kat ko kawan!!!

Ofismate Niza, order 2 peket... katanya nak bawak ke rumah mertua... ni kul 12.++ tgh malam baru mesej asben ai, dan kami baca mesej tue pada pagi ni.... nasib baik ada lebih, rezeki mak yong kan...

30 Mac 2011
Order dari ofismate yang dah berapa kali repeat order, TQ Kak Ani coz selalu beli, cam kebiasaan, memang die order 4 peket... Kak Fariza pun order jugak, cam biasa 4 peket...

Ada customer baru, ZURA dari MOF, kawan IRNI dan NOR... so kumpul order kengkawan, baru jer jap tadi pass popia 6 peket kat ZURA... TQ sudi order...

Rezeki Nor di Kuantan, kebetulan ada SIL die duk sini, nak merasa popia, so tadi ai pass 2 peket kat SIL die... dah jimat kos pos... TQ NOR coz sudi order...

dan yang terakhir ai akan antar petang nie kat HAWA di P18.... order 6 peket, pengasuh anaknyer order sekali...

Tempahan CRABSTICK POPIA ditutup sementara waktu coz ai nak siapkan order2 dari orang Alor Setar... dah alang2 balik sana, ada kengkawan order... dah boleh jimat kos pos pada mereka... ai ngan asben pulun kena siapkan 25 peket popia untuk bawak balik ke Alor Setar malam esok... owhh yer, ai akan bercuti ari senin dan selasa.... Insya Allah, ari rabu ai naik keje... kalo ada sesiapa nak order, ai still ambik order, tp popia hanya ready pada hari rabu... kiranya hari rabu, baru ai start delivery or by pos...

Delivery popia on 31 Mac 2011 - As (4 peket), Izie (3 peket)
Delivery popia on 1 April 2011 - Irni (3 peket). Kak Aya (4 peket)

Alhamdulillah, syukur!

12 comments:

@e_da said...

congrats mamalyna.. bissness makin maju.. moga semakin murah rezki...

NOR said...

hehehe...lps setting laptop smue,cabut jap...msk2 big bos xsampai lg...smoga trs b'jaya...:)

nanonano said...

meriah bisnes akak
nanti sy rase dlu n buat testimoni ehh
klu sedap comfirm ade order lg dr kuantan, hehe
kak nk tanye sket
sil sy mayeb next week bru turun ktn
CSP ni boley tahan lame mane?

mummy_ayu said...

alhamdulillah murah rezeki ejan..makin maju business..moga terus maju dan maju..

[-suziey-] said...

alhamdulillahj..rezeki tu ejan..syukur...

Nad @ MamaZakwan said...

alhamdulillah...
mamalyna, tunggu repeat order dr saya pulak! ;)

::Mamalyna:: said...

eda, tq... alhamdulillah, syukur... penat jugak badan, tp berbaloi..

::Mamalyna:: said...

nor, hehhe.. tuler tengok nor pun jalan laju2... tq nor

::Mamalyna:: said...

nor, letak jer dalam freezer, insya allah tahan lama... SIL tue ada call akak semalam, nak order popia 4 peket, hehe

::Mamalyna:: said...

ayu, aminnnn!! tq dear!!!

::Mamalyna:: said...

suziey, alhamdulillah... syukur atas rezeki yang Allah berikan... even penat, tido lewat malam2 tp ada jugak hasilnya...

::Mamalyna:: said...

nad, alhamdulillah... orait, nanti nak order, call n mesej jer... TQ nad!