Monday, March 21, 2011

Road To Success

Road ape? Road pasal delivery crabstick popia... Berbekalkan sebuah perodua kancil 850 manual berwarna keemasan, maka bermulaler sesi delivery... ni sepanjang minggu lepas

15 Mac 2011
Delivery ke CT MOA, keciknyer dunia coz CT adalah jiran kepada Lynn... time lunch hour mmg kebiasaan, time ai delivery popia... jalan sedikit sibuk coz dah rancak persediaan untuk belon2 tue... time nak antar ni, ai geram sungguh ngan satu kete besar, bukan buatan malaysia nie... ai depan die, kete besar tue belakang kete ai... dah nak sampai simpang ke MOA, so ai kasikler signal kiri, kete tu pun sama nak masuk kiri jugak... tp bila nak dekat simpang tue boleh die kasik highbim kat ai sambil cucuk2 kete ai... padehal?!!! ingat die kete besar, so ko nak suruh ai kasik ko jalan dulu... ikut turnler kan, dah duduk belakang kete ai... follow ajelah...

16 Mac 2011
Mat Despatch aka my asben ditugaskan untuk delivery kat ofis die... YUZI (3 peket) dan IZMA (6 peket)..
ai plak, p delivery kat Kak Ana di Parcel C6 then balik rumah... makan nasik laju2 pehtu keluar plak p antar popia kat ILA di C5 (3 peket)... ILA ni jiran Nigina...TQ Nigina coz beritahu Ila pasal popia... pehtu p plak antar kat Hawa di P18... janji jumpa kat petronas... then terus balik ofis... then dapat plak order dari DIELA, kawan kepada SUE kalo boleh nak popia petang nie coz mak die dari kedah nak datang... popia plak dah abis stok kat umah... makan berym2 then set masa.... disebabkan Diela balik keje kul 5:30 ptg dan ai plak balik keje kul 4:30 ptg...so adelah masa sikit untuk ai untuk menggulung popia.... terus set jumpa kul 6 ptg di Petronas presint 11.... dah ready buat popia then kul 5:45 ptg, kuar p antar ke 3 peket popia ke DIELA... selepas DIELA... hantar plak 3 peket popia ke KAK MURNI... nasib baik Kak Murni duduk di P11, so sekali harungler kan... ooowhhh, ada jugak order dari Kak Aniz, staff kami tp cawangan di Bangi... senang keje, just masukkan dalam try despatch jer, hehehe....

17 Mac 2011
Ada order dari orang2 ofis... Kak Wan - 4 peket, Kak Ani - 4 peket, so pass ajelah ngan tangan, takkan nak angkut kancil naik ke ofis plak, hehehe... dan thari lagi sekali ai antar popia ke Ila di C5... repeat order, kawan die nak... balik rumah, tak sempat makan pun...then keluar p antar popia ke SUE di Yayasan Perdana... semuanya 18 peket... kumpul order ngan kengkawan ofis...

18 Mac
Lunch hour panjang sikit so antar popia lagik... before pergi antar, dah isi minyak kete yang dah bernyala merah tue... takut jugak kut2 tengah drive, tersadai sang kancil mati enjin di tengah jalan, sape plak yang malu nanti... ai jugak! sape yang kena bebel ngan asben nanti... ai jugak! Ada dua customer di Parcel E... satu di E12 iaitu Sue Ibu Syawal... 6 peket kat situ... 3 utk Sue, 3 lagi untuk Nigina... sambil2 antar, siap chitchat kejap ngan sue.... p plak antar ke SUE di MOH... order 6 peket.... dan petangnyer antar plak ke CT MOA (again!)... kali ni 9 peket plak...

Kenyataannyer ialah
BUKAN SENANG NAK SENANG, TAK SUSAH NAK SUSAH

5 comments:

syawalsimpsons said...

baguih 2 kak...mmmm...mmg peniaga terhebat ni

::Mamalyna:: said...

sue, tak hebat pun sue.. biasa2 jer, cari duit lebih, nak beli susu lyna, huhuhu

eima said...

anto kat ai guna ape ek ... heheh

TQ air vitagen tuh ... Fahim tak minum lagi balik karang mama yg minum ...hahah

~aSHa~ said...

tahniah businesswoman....bangga aku dgn kamu..gigih...

maszmadi said...

alhamdulillah, rezei susu lyna..

hm, ejan terima oder dari KL x??