Friday, February 11, 2011

Tragedi Malam Jumaat

Kisahnya semalam, ai ngan family makan luar... sudah penat memasak selama 3 hari berturut2 dan sebenarnya dah buntu nak masak ape... kami makan NIMS kat sg. ramal luar... ai plak tengah pening kepala tiba2, then dalam perjalanan balik tue dah rasa cam ngantuk2 dah... asben pun sambil drive pun sama mengantuk jugak... asben siap cakap, malam nie nak tido awal...

sampai jer area rumah, tengok parking takde... biarler, duk umah merpati nie... parking dekat ngan umah, mmg selalu penuh.... then asben wat keputusan, drop ai kat lobi umah dan die tanggalkan kunci umah dari kunci kete coz ai tak bawak kunci umah... pehtu die cari parking then ai naik umah... hbag ai suruh die bawak coz ai nak dukung lyna yang 15kg tue....

maka bermulaler tragedi pahit wat asben ai..
ai bilaler sampai umah, terus letak lyna atas katil coz die dah tido dalam kete, time tu kul 10.30 mlm... ai plak, terus tukar uniform then buat susu kat lyna dan ai terus baring2 dan terus TIDO.....

Kisah asben ai plak
sampai jer umah, tengok pintu tutup rapat... panggil2 ai, no respond (bini tengah tido mati kat dalam bilik).... jerit2, pun no respond... p campak tumbler air kasi kena kat pintu, pun no respond! p baling nset ai kat tepi pintu then die call2 tp no respond! nak terkencing, tp bini tak bukak pintu (teruk betul bini tue, hehehe)... turun balik umah, p toilet kat petronas... pehtu patah balik lobi rumah, kut2 ada kawan nak sembang, tp malam semalam, takde plak kengkawan lepak2 (lin, semalam awat asben tak melepak kat bawah, cian asben ai tau).....  last2 p court tenis, dukler menengok kengkawan main kan... kawan2 tanya, ko kenapa? asben ai jawab, aku tak boleh masuk umah, kunci takde, aku jerit2 bini aku tp takde jawapan...

Kisah ai plak..
Tetiba terdengar bunyi 'tit..tit..' pehtu terjaga dari tido... aku pandang dalam bilik, eh mana abang nie, tak balik2 lagi ke? nak kena nie... then ai pun terpisat2 bangun p hall n tetiba terus terpandang KUNCI RUMAH ATAS MEJA MAKAN, terus toleh tengok jam... dan kul 12 tengah malam!

YA ALLAH!!!!! terus teringat, camne laki ai nak masuk umah coz kunci rumah kat ai.... Bukak jer pintu depan, nampak tumbler air bersepah depan pintu, beg tenis tersandar kat luar grill then hphone ai ada atas lantai depan pintu... terus bukak beg phone n tengok ada 21 MISSED CALL!.... terus kalut tepon asben... tanya abang kat mane? katanya kat court tenis.... dalam 15 minit pehtu die sampai... puasler jugak, die bebel kat ai...   pehtu die kata, dia dah hilang rasa mengantuk dah, gara2 tak boleh masuk rumah...

Serius, ai sangat2 lupa yang kunci umah kat ai.... ai plak, p tido tak sedar dunia... Buat somi tersayang, sori banyak2 yer...

21 comments:

♥mama eza♥ said...

kahkahkah..lawak la akak ne...siyes...

Mama AqiL said...

Ya Allah, Ya TuhanKu...

Sian laki ko ejan..sure ngamuk kat hang punye lar...

Leh lak ko terus tdo...hahahahahhaha...

Nasib baik, mie tak merajuk cam lyna kan..kan..kan..

::Mamalyna:: said...

ieza, siyes iza, akak terus tido, tak ingat langsung kat asben akak... die kata, die dah jerit2 depan umah... nak jerit kuat sangat takut jiran dengar, nak terkencing, p balik parking kete kat bumbung A3 tu then p petronas, hehehe..

mela said...

siannya kawan aku..aku rasa jiran sebelah umah ang dah jaga dengar sora mie tu kan? patutnya dia pecahkan pintu tu..buat cam geng pecah umah buat.hahahahahahh....

Cik Puan Nurul said...

hurmm dh trauma dh sbb penah xdpat masuk umah seniri terpakse lepak kt playground pastu mujur ade kwn yg bujang duk tak jauh dr rumah,dia ajak lepak kt umh dia semntara nk tunggu somi blk dgn diapers ank xbertukar time tu sabar jela.sbb tu kalo kuar memana laki bini mmg dh bw siap2 kunci umah huks.mujur daku bukan jenis tido mati..

☆ lieya latif ☆ said...

ya Allah ejan.....mau tak hangen laki hang...dah lee mood kenyang n ngantok ......huhuhu...takpe2, pujuk baik2 yeak...kejap jek dah cool balik tu hihihihi......

betul2 umah kite ni kalo dah mlm2 nak cari parking mmg mcm harem!

::Mamalyna:: said...

anum, laki aku masuk jer umah, terus geleng2 kepala kat aku...aku plak, cuma mampu sengih jer, hehhe

.:mama dhia:. said...

tak tau nak nangis ke nak gelak..alahai kak ejan..siannyer somimu itu...hehehe...

Zaidah said...

HAHAHA....KELAKAR BETUL....YERLAH KLU DAH MENGANTUK MEMANG TIDUR MATI...NASIBLAH ASBEN TAK BARING N TIDUR KAT DEPAN PINTU RUMAH...LAGI HARU...

Nad @ MamaZakwan said...

hahahaah...!!!! akak, lawak la kak...
ksian suami akak..dah la malam jumaat, ngeh, ngeh, ngeh... =p

saya tolong kasik 1 cadangan la ye..
ape kata akak duplicate kunci umah tu..hubby akak ada pegang 1 set, akak ade pegang 1 set..takpun, letak je 1 spare kat dalam kete..insya-Allah takde jadik gini dah pasni, huhu!

ksiannya, tak dpt bayangkan muke hubby akak tahan nak pi toilet..!! =)

Gieyana said...

alahaii..sian kt ur hb,..sure dier bengang kan! Tp bila dh penat kalau tido tue mmg x sedar kan!

Sg ramal! Tpt ku dok lepak dulu2..

Sricahaya said...

nak tergelak pun ada rasa kesian pun ada...

penat punya pasal la tu kan..nasib baik akak terjaga gak..kalau tdo terus sampai pagi..tak ke ada yg tdo luar..huhuhu kang ada lak yg merajuk cam lyna..hehehe

::Mamalyna:: said...

mela, aku tak tauler jiran2 umah aku boleh dengar ke idak...
pintu umah aku ngan grill jauh... thats y mi boleh campak2 botol air, kalo grill bebetul depan umah, mesti mi tendang2 pintu n for sure aku dengar...

::Mamalyna:: said...

nurul, nak dijadikan citer, semalam siap cakap ngan asben, kunci umah lagi satu, malehler nak bawak, ingatkan takde terjadi peristiwa cenggini... semalam memang ai penat sangat2, perut kenyang, ape lagi, terus tido ngan selena-lenanya...

::Mamalyna:: said...

lieya, die memang mengantuk tau.. coz time drive tue, mata die dah terpejam2 dah.. pehtu siap ckp, malam nie nak tido awal... sekali bini wat dajal, terus mata segar bugar..hehhe

malam2 parking memang menyeksakan..

::Mamalyna:: said...

yana, hehehe... yg bestnya, akak bangun nie dah cam mood nak marah coz awat lama sangat asben akak masuk umah nie... sekali, camne nak masuk, kunci takdeeeee...hehhee... die masuk umah, geleng kepala jer..

::Mamalyna:: said...

zaidah, mmg semalam rasa penat sangat2, kepala pening, perut kenyang, tu yg syok tido... nasib baik ai terjaga kul 12, kaloler terjaga kul 6, kesian laki ai tue..

fikaryna said...

nasib x kena denda..hik2..

Pn. Zana said...

lor..kecian ayah lyna tuh. :D

[-suziey-] said...

erkkkk..xtau nk gelak ke nk simpati..ekekkee:D aiyak..awatla sampai cenggitu..ish klu kita mmg xtau nk ckp:p

ummiaqeef said...

kalau suami kite la, xtau jadi ape..harus la bertukar jd HULK! hahaha...mintak jauh la jd gitu..hihi