Ai suka makan jagung... kalo p ponas tue, laju jer nak beli... tp tu ler kan, rege RM2.50, dapatler satu cup pehtu rasanya kadang2 okey kadang masin terlebih....
dan disebabkan ada kejadian cuti2 malaysia di tempat yang sejuk, so ape lagi, terus memborong jagung madu dan buat sendiri kat rumah... then boleh makan bermangkuk2, hehehhe.... nasib baik cik asben willing untuk mengopek ulas2 jagung nie...
Disebabkan jagung nie cepat masak, so ai kukus jagung nie lebih kurang 5 minit jer... then angkat pehtu kat dalam mangkuk, masukkan dorina (coz dorina jer yang ada kat umah, marjerin yilek), garam x yah letak, sebab dorina dah masin... pehtu masukkan susu pekat sikit sebab nak rasa lemak2 manis... jgn letak banyak sangat coz jagung dah manis... okey, sudah boleh dimakan!!!!
Senang... cepat... puas hati coz dapat makan jagung ngan banyak... jimat pun iye jugak... coz 4 batang jagung yang besar2, cuma rm10 sahaja..
2 comments:
ape² pon, memang best kalo wat sendiri.. lagik puas hati..
nak sket...
Post a Comment