Wednesday, February 9, 2011

Coklat Feveret Time Kita Kecik2 Dulu...

kredit gambo to my fren, SUE

Masih ingat tak kengkawan ngan coklat2 nie....

Lucky Cocoa Ball
ai suka sangat coklat ni dulu... tp rasanya manis sikit... dulu, kalo beli coklat nie, suka goncang2 coz dapat dengar bunyi coklat2 dalam tue...

Coklat Kiddes
Penah nampak kat Ca4... dulu2 kalo ayah beli coklat nie, rasa cam best sangat....

Buble Gum Gambo Bear...
ni feveret dulu2... kat kertas tue ada cam ada corak yg boleh tampal kat tangan... Ingat lagik, bila bukak jer kertas tue... ludah air liur sikit kat gambo tue, pehtu sapu rata2 n tepek kat belakang tangan.... dulu2 tepek tu ikut suka, skang nie mesti org akan kata tepek tatoo....

Buble Gum Bulat2
ada macam2 perisa...stawberry, orange, grape... yg ni cam tak puas makan sikit, kena makan banyak2, nanti nak wat belon, hehehe

Lolipop
sebelum glamernyer lolipop skang nie... time kecik2, lolipop tue yg jadi pujaan hati...

Kenangan mengusik jiwa sungguh...

13 comments:

nursalwa said...

cedap cedap cedap..
tapi da susah ar erk nak dapat jajan² nie..

cik puan akish said...

ye!!

itula jajan kegemaran kuh!!!

tp coklat2 tuh cam ssh nk cr la sis...

tuanpunyegambar said...

buah kuini tuh nko tak masuk pon dalam list, kecik ati buah kuini..hahaha...

tuanpunyegambar said...

eh silap...buah kuini pulak...orange olive nama dia...kuikuikui

mamawafiq said...

masa kecik² dulu coklat kiddies tu kitaorang panggil coklat kandos...

✿etiey erywan✿ said...

ada lagi ke zaman sekarang? hehhe.. teringat zaman ekcik2 tengok ni lol

Anamarza said...

memang nostalgia sungguh ler, budak2 sekarang nih macam2 jenis jajan dah tak macam zaman kita dulu, bila tgk gambar tuh teringin plak nak makan bubble gum bear tuh ;0)

Meh Baca: Tutorial paling sempoi...

[-suziey-] said...

hiks..btl la..teringt zmn kecik2 dulu..

mummy_ayu said...

ye la..teringat la zaman kanak2 dulu...sekrg pun ada lagi tapi tak sesdap time kita kecik2 dulu kan?

maszmadi said...

teringat masa kak long pregnant 2nd baby, tiap2 hari kirim kat masz beli cekelat kiddes kat giant, sekali beli 3-4 pack, hehe

Afne said...

bubble tu plg igt. besar, manis & wangi je kan hehe

Sricahaya said...

mmg ini lah, jajan kita time kecik2 dulu..hahahaha

Cik Puan Nurul said...

waaa nak cekelat lucky cocoa ball tu kalo xsilap tu kot cekelat hat sedap ms kecik2 dulu adehhh lupe dahhh..cekelat getah yg leh tampal kat lengan mmg nostalgikkk..tak lupe gak cekedis durian,cekelat tikam buleh cincin,mainan org2..