Thursday, January 13, 2011

Telefon Berbunyi... Kring! Kring! Kring

Telefon... Telefon Berbunyi...
Ada haiwan dalam bahaya

Cakap pasal telefon.... mengeluh panjang ai...
Penat n letih tangan... sehari lebih kurang 50 call ai kena handle...
Penah terjadi situasi... letak phone ofis, jawab hphone... tengah cakap hphone, tepon ofis berbunyi, letak.. jawab phone ofis... coz kat ofis nie, arahan by hphone pun boleh diterima...

Kadang2 tue, satu hari ai jadi pening kepala... agaknya, asik dengar org bercakap tepek kat telinga... kadang2 deal phone tu lama sangat2, ai siap boleh alih2 gagang telefon tue ke telinga kiri atau kanan...

Setakat pukul 9.40 pagi nie, ai dah buat urusan phone sebanyak 20 kali... nak sampai ke abis keje kul 4.30 ptg, berapa banyakler phone call yang menanti nie...tengah menaip nie pun berhenti jawab phone call...

Memang nie tugas PA, jawab phone call, tp kalo dah banyak sangat... tu yg mengeluh panjang tue....

7 comments:

eima said...

hahaha tak mo la aku nk gayut ngan ko dah ..kesian ko kan ..hhaha

aku tak bz sgt sbb boss aku boss kecik je

::Mamalyna:: said...

eima, hehehe... ko nie, tu time aku free duk goyang kaki...

nanti, pass pizza setengah kat umah ai yer...

alyyani said...

kalau kat office, mmg lambat2 je angkat phone. :)

izan_cute said...

hehe..panas je telinga ek..tp takpe,dah tugas ye tak... izan dulu masa keje,selalu call PA dekan,patut la dia nak tak nak jwb,agaknyer dh letih menjawab call hehe...

Cik Puan Nurul said...

teringat lak kngn jadik receptionist dulu siap kene panggil dgn ank bos sbb sy xkenal dia dh memang xkenal dia sbb baru lagi kije sehari dua..pedihnya kena herdik belagak betuiii ngeee

MRS. K said...

nasib baik bos i angkat telefon sendirik.. hahaha

BIONIC WOMEN said...

teringat zaman menjadi secreary dulu..hadussss..memacam ragam kan??/