Thursday, January 6, 2011

Badan di Putrajaya, Hati Dah kat Lepih

First, terima kasih atas komen kengkawan... Moga2 komen korang dimakbulkan Allah...
Semalam, setelah dapat call dari abang long ai, dan menyatakan suruh ai bergilir2 balik ngan die... so ai akan pulang ke lepih hari esok... coz abang ai akan pulang ke kelantan hari esok... abang ai keje polis, so dari dulu lagi, die bab2 cuti terhad... tambahan plak, anaknyer nak kawen awal bulan 2 nanti....

Menurut abang, mak alhamdulillah dah okey tp still kena pantau kandungan gula dalam darah die coz ia cepat menurun... puncanya mak ai takde selera nak makan tp makan ubat... so bila kanji takde dalam badan, pehtu makan ubat yang menurunkan kanji @ gula, tu yg cecepat drop kandungan gula tue... Serius, bila ai dapat tau yg mak ai tak sedar diri tue, ai cuma mampu menangis2 dan menangis dan masa tue ai cuma harap ai boleh bercakap lagi ngan mak ai pada esok hari....

Ai harap, mak ai akan discharged hospital dalam weekend ai balik nie... coz senang sikit hati nie bila mak dah kuar wad, duk berehat kat umah mak ngah... dari ai balik pjya tp mak masih kat wad.... ari tue dah penah sekali keadaan camnie terjadi... ati punyaler riso... kesian sangat2.. iyeler, bila waktu rehat, takde anak2 yang jenguk mak... sedih sangat2!

Bila terjadi keadaan camnie, terpikir... ermmm, susahnya nak wat keputusan sendiri.... ai keje, tak mungkin boleh sesuka hati nak cuti... tambahan plak, baru jer masuk tahun baru.... ai plak keje jaga bos, dan ai tau kadang2 bila ai cuti, ada orang lain yang susah coz bila ada kerja urgent, my boss mintak tolong ngan ofismate lain... tak moler cam tu sangat kan... ofismate pun ada keje die sendiri.... Asben ai plak, keje pelik sikit dari orang... yang boleh datangnyer arahan p outstation bila2 masa jer.... hari ni dtg keje, hari ni jugak boleh suruh p keje outstation... Pening2... serabut kepala...

Cepatler hari jumaat, tak sabar nak balik...

16 comments:

syawalsimpsons said...

sabar la kak...doa kan yang mak akak cepat sihat ye...at least bl dah kat umah leh la akak pantau bebetoi kan..mmmm...esau kan...sabar yee,,

Hezesuze said...

diskas ngan boss...mesti dia memahami keadaan uols...

Ummu Sofea said...

Salam.mana tau mamalyna balik dgn cucu dia nanti dia ada selera nak makan, bolehlah cepat sihat.orang tua ni bila ada cucu dgn anak dia, rasa bahagia lebih. cuma tak terucap je... Takpa, sok dah Jumaat. Kita sama-sama doa moga mak mamalyna cepat sihat, insyaAllah

Anamarza said...

Salam, orang lepih jugak ya...InsyaAllah mak aok akan cepat sembuh

.:mama dhia:. said...

semoga mak akak cepat sembuh..
aminn..

azura samsuddin said...

sabar ejan, byk2 b'doa insyaAllah mak ejan akan kuar spital awal dan sihat...

Cik Puan Nurul said...

emmm bertabah sahaajala yek buat masa ni..me pun kalo ssh hati nak wat kije ape pon cam pakse rela je kann..harap mak ejan lekas sembuh

adianiez AIDA said...

ejan, jgn risau or sedih ye. teruskan berdoa agar mak sihat semula.

abah aida pun 2 kali pengsan last 2 months dek kerana kurang gula. abah pun ada diabetes + darah tinggi. dek pantang over, kurang gula plaks. now, nak kena cucuk insulin tiap malam :-(

::Mamalyna:: said...

su, tq.. tu ler. tak sabo nak tunggu hari esok..

::Mamalyna:: said...

heze, memang harap die memahami.. tp die chinese...

::Mamalyna:: said...

ummu sofea, tu ler.. harap2 jumpa lyna, die lagi selera nak makan..

::Mamalyna:: said...

ana, a'ah, lepih mari.. org bukit betong.. terima kasih bebanyok!

::Mamalyna:: said...

yana, tq sis! mudah2an..amin

::Mamalyna:: said...

zura, terima kasih..

::Mamalyna:: said...

nurul, tq yang! memang pun, ni pun p keje ngan ati tak tenang... rasa nak terbang!

::Mamalyna:: said...

aida, tu ler.. sameler penyakit ngan mak ejan.. ada kencing manis dan darah tinggi... mak baru kena makan ubat, tak kena cucuk insulin lagik..