Wednesday, December 15, 2010

Pegi Survey Sendiri, Baru Puas Hati...Bye!Bye! Glory Beach Resort... Tq for ur bad service!

Hari Sabtu, ai call balik Glory Beach Resort coz nak make sure bilik telah direservekan untuk ai... still lagi tak update! Booking ai masih untuk 2 bilik dan bukan untuk 3 bilik.... sedangkan ai dah call untuk upgrade bilik dan die kata, pihak Glory Beach Resort akan call ai balik... bila kata call balik tue, bak kata asben ai 'kirim salamler untuk die call balik'..... dan ternyata betul!!! takde pun call ai....
Dan hari Ahad, we decide untuk pergi sendiri ke PD... bukan jauh mane pun... just lebih kurang sejam perjalanan.... Survey sendiri kami semua nak duk di mana dalam masa 2 minggu lagik.... Baru ai tau yang Corus Paradise tu ada apartment... tp kalo kita call hotel, memang die akan cakap, mereka hanya provide bilik hotel sahaja... tp bila kita p sendiri, memang ada 'ulat2' yang cari customer untuk menginap kat situ.... kiranya, owner apartment tue yang suruh 'ulat2' nie cari customer.... Apartment 3 bilik untuk satu malam hanya RM240 sahaja... tp no bfast tp swimming pool or ape2 kemudahan kat situ, boleh pakai.... Disebabkan tak berapa yakin coz ia cam tak terjamin, kami teruskan survey dan survey.... dan akhirnya kami dah pilih satu apartment bebetul kat depan Pantai Bagan Pinang... ai plak terlupa sangat2 ape nama hotel tue...  dah alang2 depan pantai kan... so terus nak kasik lyna mandi laut....

Sebelum terjun ke laut, harus lumurkan anak dara ai ngan Sunblock... kang golap plak badan lyna.... tambah haru plak mamanya... dahler skang mamanya meruntun jiwa nak tunggu rambut lyna panjang....
ai buat lawak... perasan nak cover kepanasan pantai... sanggup bawak payung... tp kesudahannya, tutup jer payung tue coz nyaris nak terbang dibawak angin pantai... hehehe
 first time buat lyna mandi laut... suka minah tu wei... tak takut air langsung...
 paling die suka bila ombak langgar die... mengengkek ketawa...
 no swimming suit sebab tak bawak, pakai jer spentot munga2 tue...
 ayah mithali... sanggup lindung anak die dari cahaya matahari... ayah itam takpe, jangan anak...betul tak bang!hehe
 dah...dah balik... mama tak tahan nie!!
Even ia planning last minit tp tetap seronok bila tengok anak seronok..

17 comments:

Cik Puan Nurul said...

qaseh pun sonot kalu gi pantai berlari2 dia sebab dapat kene angin..tengok lyna mandi ni teringat qaseh penah terberak lam suor masa bwa dia mandi kat gambang waterworld tuh walopun sempat disedari tapi ade gak la sikit hok yg terlepas dibawa air nasebla sape yg tgh duk mandi kuikui..

.:mama dhia:. said...

bestnyer lyna mandi laut...
tingin gak bawak dhia mandi laut..
sian dhia..swimming pool pun x penah masuk.slalu swim dalam bath tub die jer...

eima said...

fahim klu boleh hari nk pi laut..hujung minggu mesti terjah bagan lalang ...
teruk nye servis glory beach resort ..jarang la hotel wat cam tuh

Wansteddy Tales said...

adei... servis out la pulak... kes2 mcm ni yg membantutkan niat kita nk g lg tmpt gitu kan. sy pn penah gak terkena. last2 dpt gak hotel best dgn harga berpatutan. duit boleh runding tp bab keselesaan tu yg perlu :)

Sidratul Muntaha said...

GBR..
hmm..mcm2 citer jugak dah dgr.
seb baik klu gi sana mesti lepak CHorus or kat Avillion Admiral.

::AyahLyna:: said...

Kalau tak salah kita akan duduk kat GOlden Straite Villa Resort...

misz beauty said...

dulu penah stay kat glory macam oke je... maybe da tukar management kot jadi cenggitu... thanx for info sis..=)

Anonymous said...

Dear.. Corus Appartment to ok.. banyak kali jugak duk situ... boleh guna semua yg hotel provide.. but no bfst..

Erra

::Mamalyna:: said...

nurul, lyna tue kan time mandi kat laut tue, sikit2 pegang die punya 'tut'... agaknyer ada pasir termasuk kut..hehe

::Mamalyna:: said...

yana, try bawak dhia...kat p11, ada pusat kejiranan, tengok tempat tue okey.. boleh snap2 gambo dhia ngan dslr, ehhe

::Mamalyna:: said...

eima, perghh...tetiap minggu p bagan tue.. syok fahim.. memang teruk! geram sangat2! cam kita ni sangap nak bilik, tp memang sangap pun... last2 pegi sendiri..

::Mamalyna:: said...

wan, betul tue! terukler.. baru deal by phone belum duk lagik.. terus tawar hati tau..

::Mamalyna:: said...

ayu, mmg ai tensen deal ngan GBR tue.. tak tau nak komen camne... tu belum duduk lagi tue...

::Mamalyna:: said...

ayahlyna, a'ah betul.. lupa plak!

::Mamalyna:: said...

misz, ntahler... akak nie tak duk lagi, dah terkena bad service camtu...

::Mamalyna:: said...

Erra, memula dah terpaut hati ngan corus tue, tp tak bape yakin ngan ane tu... okey jika kita walk in tp ai, family kedah nak turun... nakler yang bebetul konpom... sampai hari ni pun, ane tue takde call asben ai pun...

mummy_ayu said...

wah..bagusnya lyna tak takut..Ian & Iris dulu kecik2 takut..now Ian tak taut..Iris jer...