Thursday, December 23, 2010

Laluan Alternatif P Mines Atau JJ Cheras Selatan dari Putrajaya

Just to share....

Kengkawan yg duk Putrajaya n bercadang nak p Mines atau JJ Cheras Selatan tp tak mo lalu jem kat depan UPM tue, harapnyer jalan nie boleh kurangkan tensen korang meredah jem2 especially di waktu petang... Maklumler, semalam kan ai dapat pegi MINES setelah berpantun2 kat blog, permintaan ai diluluskan oleh en somi tercinterrrrr.... disebabkan kami nak p pas keje dan sudah tentunya laluan kat upm tue jem, so kami guna laluan ini....

Susur keluar dari Putrajaya then kalo nak p Mines selepas Hospital Serdang tue, kita kena susur kiri kan...tp yang ni, korang p straight jer.... straight then korang akan jumpa RAMAL JUNCTION FOOD COURT... pas jer tue, korang ambik kiri cam nak pegi Saujana Impian.... Laluan yg sama kalo korang nak p Tesco Saujana Impian.... pas jer bayar tol singgit kat tol Simpang Balak, ambik kiri... bukan kiri pertama, coz kiri pertama p Taman Sutera.... ni kiri kedua, cam menurun bukit sikit then korang belok kiri... ada signboard kat situ... pehtu ikut ajelah jalan tue.... then akan kuar kat jalan besar... kalo nak p Mines, ikut straight jer... tp kalo nak pp JJ, korang kena u-turn kat flight over....

Jalan nie mudah dah tak jem.... tp agak jauh sikit dan dikenakan tol singgit... tp yang penting boleh elakkan jem kat area UPM dan komuter Serdang tue.... Selalu jugak kami guna laluan nie... tp tengok keadaan jugak... kami selalu pilih laluan nie sama ada nak pegi atau nak balik ke putrajaya...

6 comments:

.::Lynn::. said...

Biar kena tol asal jangan sangkut kat jem...

::Mamalyna:: said...

lynn, betul tue.. biarler jauh dan kena tol asal bukan duk dlam kete, bergerak pehtu duk statik...

adianiez AIDA said...

mamalyna, aida if gi KL, nak jalan2, guna gps! memang tak pernah hafal selok belok KL. ari tu nak gi mines, ok la sampai. nak kuar dari mines balik ke highway seremban, 1 jam dok pusing tempat sama. gps pun da tak dpt beri suggestion. at last, tanyer toll gate boy. baru berjaya balik melaka dgn selamat... hi hi hi...

eima said...

la ingat kan short cut mana la tadi ...
kena lalu sg long ... jauh tu dear ...
tp klu nk elak jem .. jauh ckit tak pe .. hahah

::Mamalyna:: said...

eima, tak sampai sg long kan...
memang jauh sikit tp tak jem

Adyshariz said...

mak aii..tek reti langsung short cut ni, long cut tau la..gps jer senang