Thursday, December 23, 2010

Pantun Pagi Yang Tejukkkkkkk....

Nama Penuh NORIZAN, tp org panggil EJAN
hari ini berbaju batik, berbling2 lagi
Bumi Putrajaya dibasahi hujan
Suasana tejuukkkkk... sampai rasa nak sambung tido lagi

Dalam tejuk2, gigih jugak pegi keje pagi ni
Kononnyer pekerja cemerlang, gemilang, terlentang... apeler sangat hujan tue, boleh ai redah
Hujan masih renyai, bilaler nak berhenti
Kat ofis sejuk aircond, badan tak tahan, terketar2 dah

Pagi2 time punch card, dah terjumpa CC
CC bernama CC Rohani
Plan nak p Metrojaya Sale kat PICC
tp my boss nie asikler ada kat ofis sepanjang minggu nie - (punah harapan!)

Kenyang perut suka hati
bekpes pagi nie ditaja suami
memang patut pun die belanja ai makan tadi
semalam kul 8.45 mlm, die tido awal dihanyut mimpi

7 comments:

Zaidah said...

ciannyer mama....dengar kat radio sinar pagi tadik pasal berbalas pantun...

.:mama dhia:. said...

best pantun akak...
hehehehe...

::Mamalyna:: said...

kak zaidah, ehhehe... paksa rela p keje nie... ari ujan, tido best!hehe

::Mamalyna:: said...

yana, hehhe...toce...pst!! akak pemantun sekolah dulu, hehe

.::Lynn::. said...

ai pun macam malas nak kerja. tapi sebab teringat jualan puspanita kat MOA, ai gagahkan dirii gi kerja... hehhehehe

::Mamalyna:: said...

lynn, mesti korang2 akan borong tudung kan...

adianiez AIDA said...

CHUMEL pantun berkerat-kerat ni...
bos aida takde.
jap lagi nak balik umah ni :-D