Monday, November 1, 2010

Tip Membeli Barangan Jenama Pasaraya Ca4, Tesco & Giant

Meh kengkawan, ai nak share satu tip...

Kadang2 kita p pasaraya besar cam Ca4, Tesco atau Giant... mereka ada jual produk jenama mereka tersendiri kan.... kita nie cam dah set dalam kepala, 'alaaa... brand tesco, memang tak best dan tak berkualiti'..... Tetapi, harus diingat bahawa tidak semua barang2 brand pasaraya nie tak sedap dan tak berkualiti tau... mungkin ada yg begitu, tp tidak semuanya...

Sebagai contoh... Sosej brand Tesco nie... Even die jenama TESCO tp ia dipacking oleh Farm Best... Farm Best tue kan dah ada jenama die tersendiri... kat mane nak tengok? try tengok kat packing die.. Lagipun, kalo Tesco Choice nie, kebiasaannyer memang berkualiti dan elok... Sama jugak ngan biskut... ada sesetengah biskut brand Tesco nie, dipacking oleh Hwa Tai....

At least kita dapat berjimat sikit kan... Biar tak berjenama tp sedap!!!

sosej kat atas tue, sedap sangat2! Jgn goreng, tp kita rebus... makan camtu saja pun enak!!!!

10 comments:

MRS. K said...

tekak takle masuk rebus punya, mau goreng jugak.. yang berminyak tu la ai suker.. weeeeee.....

Mrs. Hakim said...

memang betul.. kena tengok bebetul.. nama je Tesco/Giant/Carrefour yang beli.. nama je pun yang tukar.. tp pengeluar tetap sama.. :)

..nOj.. said...

aritu masa aku keje mara, aku ade blajar apesal pasaraya2 besar ade brg brand mereka sendiri. memang bkn diorg buat sendiri. tp ade kontrak ngan memane company utk buat brg tuk mereka, dan pasaraya besar akan buat packaging tuk brg2 ini. dinamakan ngan ape tah

BIONIC WOMEN said...

Betul tu, kena tengok pengeluar dia..jgn ler tgk brend semata2..
Tesco choice banyak gak yg berkualiti kan?

^linas^ said...

wow.good tips.

qasehadam @ nurul said...

betui tu ade yg ckp pelembut jenama tesco pun hokey takyah nak belagak sgt dengan jenama kalo mahal pon bkn sebab mende tu mmg mahal tp sebab mungkin kos sewa kedai n sbgnye cthnye kalo beli tudung kat paso mlm lebih murah dr dlm pasaraya walopon kualiti sama pikir2 kanla lg satu kebykkan penjual sebenarnya menaikkan harga brg yg dijual sbyk 200% so xde salahnye kalo kite gunakan hak kite sbg pengguna nk tawar lelebih kalo tidak xdela depa wat sale smp 70% ye x..sbb depa still untung

eRiNsZ said...

thanks 4 da info..
slama ni x pndang pon produk dpa... ruper nyer sedap yer...

Hezesuze said...

ekekekekeke weols pun kekadang berlagak kan..alaaaa produk tesco pasti tak elok ngeeeeee

ok nnt weols cuba sosej nie..weols mmg suka rebus jek dari goreng...

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

akak pernah makan coklat dia (ala2 cadbury)tp jenama tesco.. serius sedap giler.. sama jer rasa dengan cadbury tu

aiDieNa said...

Betu.. betul.. betul.. bukan semua tak sedap.. akak pon selalu beli brand Tesco.. murah pon murah..jimat pon jimat... hehehe