Tuesday, November 23, 2010

Nuget Ayam Tempura

Stok makanan frozen cam nie, memang ada dalam peti ais ai tue... Senang goreng bila keadaan lapar tiba2 melanda kan... Dulu selalu makan nuget yang salut ngan serdak2 kuning tue... pehtu ada member suggest suruh beli nuget salutan tempura... so ai beli... ternyata sedap!!! dan yang paling penting, minyak goreng nuget tue boleh pakai balik dan tidak ada serdak2 tertinggal kat dalam kuali...

Tp ai ada nak komen pasal nuget ayam brand Ramly nie, tak berapa nak kondem tp hak kita sebagai pengguna, rasanya perlu jugak bersuara kut... dah lama ai makan, ternyata yang keluaran dulu2 lagi sedap dan trasa ayamnyer.... tp sekarang, lebih rasa kepada tepung ayam... ai goreng sekali jer, pehtu dah takde rasa nak goreng lagik dah... dahler nuget nie jenis ni, harganya mahal... satu peket 1 kilo nie, regenyer RM12++.... for me,  bila beli sesuatu makanan yang mahal harganya tp rasanya tak sedap, ai rasa sangat2 frust... mungkin keadaan dulu2 yang ai hidup susah, sangat2 hargai makanan.... Penah jugak, ai lapar sangat2 dan benti makan kat satu kedai, menu nasik goreng paprik... lauk paprik tue hanya 5 hiris daging ayam sahaja dan 2 bunga kubis, selebihnya adalah bawang... tak pasal2 airmata ai keluar... frust punya pasal! iyeler...dahler kita lapo, bajet dapat makanan sedap n berbaloi ngan harga RM5, tp dapat yg cam tu jer...agak poyo kat situ kan...hehehe

Berbalik citer pasal nuget... skang ni, kami beli nuget First Pride jer...

20 comments:

..nOj.. said...

ha ade org ckp kt aku first pride tu tul2 sedap. aku tak penah jumpe lg kt sini wei

::Mamalyna:: said...

nojah, memang sedap! rasa cam naget mcd... tp memang sedapler..

MRS. K said...

tempura memang sedap!

mummy_ayu said...

ayu suka gak nugget nie..tapi 1st time gak dgr brand firts pride tu,...nak kena try nie..

ctnurkhijah said...

tak penah jumpa jenama tu... nnt nak p usha2 kat kedai2 kot ada..

.:mama dhia:. said...

sedap..sedap..
sejak kawen x penah beli nuget yg ade serdak2 tu..
cos hubby x suke..
die suke yg tempura..

Zaidah said...

kat dalam peti ais zai masih ade lagi nugget ramly nie...dah nak expired dah...rasanyer memang hampeh...dah tak sedap...anak2 zai pun tak suka...

Zimah said...

i pun mmg pengguna naget tempura ramly ni..

ijan, biasa la tu..aku pun pernah minta sup ayam..ayam ada 2 ketul je..yg selebihnya sampah sarap..sudahnya aku panggil tokey kedai tu..suh buat balik..

~ana~ said...

hr tu ana pernah beli tempura ramly ni sbb ms tu giant buat promosi rm11 je. biasa kan tempura ni mahal. so, beli la..bila goreng, minyak dia serap banyak kat nugget tu. x suka la..baik beli nuget biasa tp mcm ejan kata la..bnyk serdak kat minyak tu kan...

tp kan..kalau ana buat sotong/ikan dowry salut tepung tempura ni, xde la serap minyak sgt..kenapa erk..

erk..sedap erk first pride..nak try la nnti. biasa beli brand ramly je.

sorry ejan, terpanjang plak komen ni..heh3x..

~aSHa~ said...

a;ah mmg sedap..tak de la kulit dia tebal sgt kan...mudah dimasak...sbb kulit tempura tak tebal

Afne said...

mamalyna, dulu pn afne beli nuget ayam tempura brand ramly. tp lama2 rasa cam byk lemak dr isi ayam.

cinta dh beralih arah hehe.. skrg beli nuget ayam tempura brand marina.

::Mamalyna:: said...

k, memang sedap kan..

::Mamalyna:: said...

ayu, ada jual kat pasaraya besar... try carik! sedap!!!

::Mamalyna:: said...

ct, try carik.. dah tak pandang ramly dah..

::Mamalyna:: said...

yana, sedap kan... akak pun dah lama tak beli yang serdak2 tue.. layan tempura jer..

::Mamalyna:: said...

zai, tu ler.. dulu okey kan... skang ni rasanya, tak tau nak komen camne... dah banyak tepung plak dari rasa ayam...rege boleh tahan mahal...

::Mamalyna:: said...

zimah, ko peminat tegar yer...

tuler, ai nie kalo bab makan, memang sensitif... dulu idup susah, tau camne nak cari makan susah...so sangat2 frust kalo dapat makanan yang tak best n tak sedap...tak berbaloi ngan penat menunggu dan ringgit yang kita bayor...

::Mamalyna:: said...

ana, betuller tue kan.. minyak serap banyak sangat2 kat nuget tue, ejan ari tue goreng 10 ketul untuk 3 org makan, terkulat2 nak abiskan... nak buang sayang tp tu dalam peti ais ada banyak lagik...

tryler brand nie, sedap dan senang masak, ehhee

::Mamalyna:: said...

gidah, senang masak, senang keje kita..

::Mamalyna:: said...

afne, betul kan...dah tak sedap! rasa pun cam kelakar jer.. tak penah try lagik marina...nanti nak tryler..