Thursday, November 18, 2010

Hari Raya AidilAdha

 Tahun nie ai sambut raya aidiladha kat kampung ai, lagipun mak ai buat korban untuk lyna, share reramai... sekor lembu untuk 7 orang....
Selepas solat raya, p beraya umah mak sedara ai pehtu kami gerak ke masjid.... Lembu yang wat korban untuk lyna dan org kg yang lain adalah paling last kena sembelih...
tempat kejadian... asben pun tukar uniform... raya taun ni, ai pakaikan lyna gaun jer... sekarang nie, kg ai cuaca panas betul
 ni ler lembu bahagian kami... ada citer lawak di sebalik nak sembelih lembu nie...
kan nak sembelih tue, kena takbir kan... si lyna p nyanyi lagu 'Allah Selamatkan Kamu'... kuat2 plak tue... agaknyer die dengar takbir tue sebut Allah, die pun nyanyi lagu tu, hehehe....
dah settle semua, ni part agih2 daging kat penduduk kg.... bagi asben ai, memang takde suasana raya pun coz semua penduduk kg ai duk berkumpul reramai kat masjid... coz ada program masak-memasak bagi penduduk yang buat kerja korban nie... Coz kami kalo sambut raya haji, memang camniler programnyer... dari dedulu lagi...


*nojah, time ko mesej aku tue, aku kat masjid...phone aku tinggal kat umah..

4 comments:

Hezesuze said...

sonok tgok acara korban ni kan uols hehe

BIONIC WOMEN said...

memang kalau raya ajji, suasana nak raya meriah amat tu kena korban jugak..hehehe..kat kampung cam ni la kan??/ duk siang daging, duk bagi daging..meriah aper gitu..

..nOj.. said...

ceh aku dah agak dah. aku saje je sms, bkn nye nak ajak ko pg umh atau nk pg umh ko. hehehe

fikaryna said...

dapat tgk org korban..

ryna takut darah banyak2..huhu..