Friday, October 15, 2010

Nape Kejut Mama? Kejutler Ayah..

Tatkala mamalyna baru 4 jam beradu setelah tido kul 12 mlam , tetiba digerakkan oleh tangan2 comel dan kedengaran bisikan halus yang berbunyi 'jom'.. sambil itu, terasa jugak tangan ini ditarik... ai pun sudah terasa seram, dahler semalam malam jumaat, sape plak main2 tarik2 nie, nak kata ayah lyna, memang konpom bukan, hehehhee....

Mata ai celik perlahan2, tengok cik lyna telah berdiri di depan ai sambil tergaru2 kepala dan sekali lagi berkata 'jom'.... owhhh, cik lyna rupanyer yang kejutkan ai tadi... ai pun suruh cik lyna tido, tp tak mau! Siap duduk dan berdiri cam org gelisah... dan pada itu, ditarik2 lagi tangan ai ajak p area hall... maka ai yang takut2 berani ni, p ler kat hall... dan lyna terus p satu sudut... rupa2nya dia nak MELEPASKAN HAJAT!!!!! Sabo ajelah anak oiiiii... apsaller lyna kejut mama, patut p kejut ayah yg sedap membuta tue.... Sementara menunggu lyna 'settle semua', ai sambung tido secara lite2....

Ermm nasib badan ai ari nie, orang pepagi cium bau wangi tp ai, seawal 4 pagi dah cium bau kurengggg wangi...

ambooiiii mama, kutuk2 lyna yer...

18 comments:

qasehadam @ nurul said...

lyna dh pandai poo-poo seniri ye bagusnyeeeeeee...ke poo-poo lam diapers atleats dia tau gak nak bgtau org kan..tahniah lyna

[-suziey-] said...

hahahaha..pndai kejut mama utk lepaskan hajat ek..ekekek:p besela tu..en somi slalu slmt dr gangguan tido..huh..jeles!

ejaMaria said...

bagus la dia bangun sbb nak poo-poo... tak de biar je 'isi' dlm pampers sampai pagi... itu lagi haru ;p

eima said...

wahhhh ....
fahim pun tak de nk bgtau klu die nk berak ... cuma die ckp "mama yak " tp aku check tak dak pun .... pas setengah br ade poopoo die ...

pandai lyna ... tp pelik plak .. budak kecik sakit perut time pg buat cam tuh ..huhu cam org besar plak ...

MrS. F!zA said...

hahahaha muka lyna mcm tk puas hati..mamanye ngumpat die kt blog.. ekekek tensen oh kalo berak tetengah mlm yg syiok diulik mpi..hehe

.::Lynn::. said...

tanda2 lyna dah besar..

..nOj.. said...

loh tetengah tdo boleh nk berak ni. heheh

Hezesuze said...

sib baik dia kejut dendiam ajak jom katenye kan...kalo anak weols..siap jerit lagik.."cepatlah dah tak tahan nie" hehehehehe

mcam2 ragam anak2 kita kan...

::Mamalyna:: said...

nurul, lyna dari umur setahun memang akan gelisah bila die nak uk..uk.. dah lama dah, die tak wat pesen cenggini, tetiba pagi nie, die buat plak, hehehe... tak sabar nak trained die untuk drypers free..

::Mamalyna:: said...

suziey, tuler...jeles jer tengok somi berdengkur, hehehe

::Mamalyna:: said...

Eja, lyna dah reti bitau yang die nak berak sejak dari umur die setahun..

::Mamalyna:: said...

eima, fahim pun dah pandai dah tue... ada gesaan kat perut kut, hehehhe... die punya gelisah, duduk bangun akhirnya ai jugak jadik mangsa die, hehehe

::Mamalyna:: said...

fiza, memang maknyer tensen, dahle penat, sekali kena kejut plak, hehhee..

::Mamalyna:: said...

lynn, iyer...lyna dah besar dah...elok bagi adik time nie, tp ai buat tak reti, ehhehe

::Mamalyna:: said...

nojah, iyer... tengah2 tido tue, dikejutnya aku nie..

::Mamalyna:: said...

hezesuze, mungkin 2 tahun lagi, konpom die jerit camtu kut, hehehe

bukhairiah said...

pasal mama titun kol doblas?mama wat pe?heeeeeeee

aSmiDar said...

Laa..lyna nk ukuk kat tempat tu jugak walaupon sedang tido...aisshhh...kena benar dengan tempat tu...ekeke