Tuesday, September 21, 2010

Rumah Baru, Anak Baru...

Disebabkan ibu HNI beraya di utara dan ai pun beraya di utara so set ngan izan untuk beraya di umah kawan kami di utara... memula suruh izan tue mai beraya umah mak mertua ai, kasik bekpes makan nasik lemak pehtu terus menuju ke pokok sena, beraya di umah mak buyung aka PIJOT.... ni first time ai beraya di umah baru die dan ai ngan izan harus buat inspection kat umah die tue...

tp pijot tetap pijot kan... dahler first time p umah die dan umah die tue perumahan baru, memang takde signboard umah kat tepi jalan besar... boleh die bagi instruction suruh belok kanan, puas kami belok kanan, tp jumpa kedai ngan jalan mati... rupa2nya belok kiri... ingatkan izan sampai dulu tp kami yang sampai dulu even kami terlewat di belakang die.... rupa2nya izan dah siap terlajak lagi, ehhehhehe

nuar, asben pijot jamu kami ngan lemang panas2 lagi... asben ai kata sedap lemang tue, ai tak makan pulut so tak tau kesedapan tue camne...hehhehe
anak sape nie... nie ler hero kecik time tue
buat pijot, tq coz sudi terima kedatangan beraya...cantik umah baru hang...dan selamat bersalin buat hang yer...

12 comments:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

huhuhu...hero ku berada di mana2 blog skang ni...glamer ar...hahaha

.:fyzz:. said...

WAlawey..ari nih baru nk aktif ushar2 blog kengkawan..tup2 tgk2 ada entry beraye kt Pijot in da house..hahah..wey...tgk foto tuh..byk sngt kamera kan..sorang mata kt sana..sorng mata kt sinun..izan la jadi bujang sbb tak dak anak2 lam pangkuan heheh..

hahah..aku mmg fenin..silap habaq belok kiri..mujuq hampa tak pi Siam..terus lagi pi siam tuh..heheh..

to ejan..n helmi n lyna..dn family izan..makasih la wey mai umah aku ..sampai gak hampa noh..jgn la segan silu mai lagi di raya akan dtg..tak raya pun mai la ejan..

p/s: ish2 serabainya aku..maklumlah baru sudah 'bakaq lemang kan heheh

har_ris said...

huhu..makin fofular itu budak..nt apak dia bg resit untuk cliam pblisiti...hehehe

Fieza79 said...

beraya sakan korang...angkat geng...hehe

beraya utara nape tg dtg umah...izan dh smpai dh haa...patot la ari tu dgr soksek ckp psl beraya kat umah mamalyna...! mamalyna ini ghupa nya...

ann @ hatiberbunga said...

syoknya raya sakan sesama.. bila nk mai umah ann plak ni? hehe..

~aSHa~ said...

bestnye dpt duduk umah sendiri..bila sebut pasal umah mula hati ni kerinduan ke rumah sendiri

::Mamalyna:: said...

izan, nampak sangat ko banyak p beraya umah orang, hehehe

::Mamalyna:: said...

pijot, tu ler pasai..banyak sangat kamera, melilau mata nak tengok yg mana satu, ehhehe...

::Mamalyna:: said...

haris, hehehe... ko memang, glamer anak bujang ko nie..

::Mamalyna:: said...

fieza, ai ler tue... insya allah, bila ai turun utara, ai roger yer.. ni pun banyak umah jugak pegi..

::Mamalyna:: said...

ann, insya Allah, ai jejakkan kaki ke rumah baru mu itew, hehe

::Mamalyna:: said...

gidah, ko kan dah beli umah...siap belum nie?