Tuesday, September 21, 2010

Perjalanan Pulang Ke Putrajaya = 12 Jam

Pada hari raya ke-5 iaitu selasa, kami dah bergerak balik ke putrajaya... sengaja bertolak awal, boleh rilek2 n ambik mood dulu sebelum naik keje... kali nie PIL ikut coz mereka nak naik haji taun nie, so ramai sedara mara tinggal di area lembah kelang, so mereka ambik kesempatan untuk berjumpa sedara...

Perjalanan dimulakan pada pukul 12:30 tgh... alhamdulillah, perjalanan okey cuma jam sikit masa nak naik ke terowong menora di ipoh tue... pehtu kami exit gopeng coz destinasi kami seterusnya ialah ke KAMPUNG CHENDERONG BALAI, TELUK INTAN, PERAK coz adik abah tinggal di situ... sesampai di umah pakcik, kami disajikan ngan nasik dan lauknya ialah gulai lemak nangka + ikan masin + ayam goreng kunyit + sambal belacan.... perrrrgghhh, memang menyelerakan dan memang masa tue kami lapaqqqqqqqqqq... ape lagi, kita isi perut sepenuhnya, hehehhee... tak cukup nasik, ada jugak pecal yang super enak... sayuran2 pecal ialah, nangka rebus, sengkuang, kacang panjang, jantung pisang dan timun...ai mengenangkan makan nangka jer, kut2 kembung perut, maklumler ai nie mudah kena serangan angin... tu pun makan sikit jer pecal....

dah abis salam2 semua, perjalanan diteruskan pada pukul 6:30 ptg dengan lancarnya dan kami ikut jalan ke sabak bernam, kiranya tak masuk highwayler... dan next destinasi ialah KUARTERS JPS, KUALA SELANGOR coz adik abah lagi ada di situ... kami sampai di umah mak itam pada pukul 9:30 mlm.... perut dah kenyang, so kami just minum2 dan makan kuih raya jer... dan selepas tue kami gerakler ke destinasi sepatutnya...

alhamdulillah, kami selamat sampai ke umah pada pukul 12:00 tgh malam... penat memang penat, tp dapat jumpa sedara mara memang best!

4 comments:

syawalsimpsons said...

jauhnyer perjalanan akak ye...akak...tadi akak saya, adamnigina bgtau yang dier jumpa akak semalam kat klinik, anta lyna check up yee...dier jumpa ptg semalam kat klinik kesihatan bilik no.36..heheheh...tapi dier takut nak tego, cam BZ je kan akak...yang penting, akak mesti x perasan akak saya kan..hoohohoho...waahhh famous je akak, x knl, x pnh jumpa, tapi, ada org len knl akak...hehehheheh

Nigina said...

aaa la mamalyna... nak tegur u tapi u bz kuar masuk bilik 36... ingatkan nak tegur tapi adam buat hal pulak buat hal..mula2 i perasan hubby u dan lyna... cari-cari u juga... tapi dah jauh baru perasan u... tapi lepas ni kalau i jumpa u.. i terus tangkap u yer.. heheheh....

mummy_ayu said...

ingat kan jam rupanya banyak singgah singgah....raya la katakan...

Ya ALya said...

ikut jalan sabk bernam,lalu l dpn uma MIL KAT SG NIBONG N Umah MY MUM n ya p0n dok situ kt bt 23..kalu lalu lg,leh la calling..dpt la jumpa..