Monday, September 6, 2010

Menu Berbuka yang Nyum...Nyum

Menu berbuka hari jumaat lepas...
sambal sardin taruk petai
sayur sawi pecah telur
lala sos tiram
ayam gorengggggg
fresh orange-homemade by my asben

ai first time masak lala tue... ntah kenapa teringin nak makan coz ari tue tengok sepupu masak cam sedap jer tu yang try dan hasilnya overcooked! rasanyer, bolehler kut... ai makan sedap jer...hehhehe

Air tue, asben ai buat... okey, sedap! ntah ape mimpi nak wat fresh juice pun tak tauler... tetiba ada ilham kut... Apepu, alhamdulillah, kenyang perut kami sekeluarga..

Menu berbuka hari sabtu dan ahad, beli sahaja coz misi mengosongkan peti ais coz dah nak balik kg dah...hehehe

12 comments:

Afne said...

sedapnya.. sedapnyaaaaaaaaaaaaa

..nOj.. said...

alaaa rase nk mkn sadin la plak wei. isshh

qasehadam @ nurul said...

kt umah ni kalo air buatan tgn encik somi mesti sedapp xtau nape.sbb tu selalu suh dia je kalo nk wat jus buah huhu..kdg tu sggup tunggu dia blk ke ape..semata2 nk suh dia yg buat jus.

Fieza79 said...

sedap nmpk tengari cm ni...huhu
owhh misi mengosongkan esbox...nk balek kg..best nya da kg...kami beraya dlm pekan je..huhu dekat je dgn umah sniri...

eima said...

noj ko terer masak .. pe barang mkn sardin .. hehe

mamalyna sedap ke sardin letak petai ??

umilia said...

sdpnye..aku pun tak pnh msk lala..tkut tak msk btul je..hehehehe..

::Mamalyna:: said...

afne, tedap2, hehehe

::Mamalyna:: said...

nojah, masak ajelah nojah wei..

::Mamalyna:: said...

nurul, tue die yang offer nak buat air...sekali menjadik dan sedap, hehe

::Mamalyna:: said...

fieza, hehehe... kami ni kg jauh2 so kenaler kosongkan esbok..

::Mamalyna:: said...

eima, sedapler... tryler..

::Mamalyna:: said...

lia, masak jer...main campak2.. hehe