Monday, August 9, 2010

Serangan 2 Binatang....tak sukerrrr!!!!

Arghhhh..... tensen!!! umah ai skang diserang oleh 2 binatang nie...

First, SEMUT!
bukan semut yang besar2 tue... ni semuat halus2 yang kaler oren tue... paling die suka masuk dalam cerek letrik kat dalam umah ai tue... part paling sakit ati, bila tengok barisan semut tue jalan2 dalam umah ai... arggggghhhh....banyaknyer.... camne nak usir meka pegi...
Second, LIPAS!
ni pun bleh tahan jugak.... laju jer lari bila kita ternampak die.... setakat nie jumpa yang kecik2 jer... puas nak spray jer kat umah nie.....
tp, camne pun meka makhluk ALLAH kan... meka berhak hidup, tp boleh tak hidup kat tempat lain, bukan kat umah ai:P, hehehhehee

even ai tak suka lipas, tp ai sangat2 suka layan citer OGY & COCKROACHES
best woooo layan katun nie...

8 comments:

Me_Lina said...

umah we all.. tingkat 13... tp ada lipas... ah hahaha mrbeng beli ridsect yg utk lipas tu... xyah sembur kt lipas... sembur je kt tpt lipas tu lalu... definitely arwah la kalu depa lalu situ... eheheheh...

Mrs. Hakim said...

rumah ai alhamdulillah dah takde dua haiwan tu.. sejak beli ubat kat uptown danau kota. bagus ubat makcik tu.. tapi, yg satu ni.. cemana leh sesat. anak cicak weh, x suke betul aku.. mencik!!! nak kena beli ubat dia pulak ler gamaknye ni..

..nOj.. said...

wei semut skang seme nk minum air masak la. mane nk minum air mentah dh. hehehe. ko seblum kuar g keje tu kan. sembur dlu umh pakai shieltox ke ridsect ke. umh aku tepi utan lg la memacam binatang weh

Momma Mia said...

huhu kartun tu memang lawak best giler. my doter pun suka w/pun dia pun takut lipas & cicak

eima said...

umah aku pun byk .. smlm ade baby lipas plak .. mai mana tah ... seb baik aku dah penyek die .. padan muko ... huhu

eima said...

http://eima-contest.blogspot.com/2010/08/jom-ikut-teha-giveaway.html

weh aku tag ko ... lupa plak ..hehe

Zimah said...

sama la izan..umah aku pun byk sebut halus..pastu semut kecik yg jln laju tu..mencik tau..bile tinggal je air atas meja mesti dihurungi semut..padahal nak minum lg tu..tensen betul aku..

qasehadam @ nurul said...

kihkih..katun oggy sukeeeeee nyampah ngan lipas 3 ekor yg jahat tuh.suke ngn muzik theme katun nih..semut mmg suke masuk lam air panas xtau nape,agaknye nk minum air yg dimasak je kot.kt umah ni kalo lipas ade nama kami panggil joe..kaka geram kan ngn menatang nih.