Tuesday, August 24, 2010

Saya Suka Balik Kg Sebab...

Dapat borong sayur tempatan dengan harga yang murah dan banyak... contoh, cam petai kat atas nie, 5 papan = RM2.... ulas besar2, memang berbaloi beli... Serai secekak, baru RM1... cili api, satu tin susu tue pun harga baru RM1... kalo kat ca4 tue, 3 batang serai kecik, dah 56 sen...

Pekan lipis, pekan sehari die hari sabtu, time nie kalo pegi, rasa cam nak borong semua sayur2, especially, sayur kg sebab memang murah... tp kadang2 ai plak gerun nak beli coz kuantiti banyak tp nak pakai sikit jer, nak kongsi ngan mak, mak pun bukan pakai banyak sangat...

Tiba2 teringat pucuk paku... buat kerabu pucuk paku + kerang + bawang hiris + lada hitam, sedapnyer... tp kadang2 mak ai letak santan sikit....nyum2

6 comments:

M@L@ said...

wah murah nyer....saya pon suker mkn ulam petai...sedappnyer...tp malas nak kopek kalo mkn mesti mak tlg kopek kan..heehe..gada2 kan saya ni..hihihihi...

qasehadam @ nurul said...

emm petai jeruk xde ke..tingin nak kirim kalo ade.dulu ade mmber org lipis ni sekali bw petai jeruk banyak sangat kat sini mahal dowhh

..nOj.. said...

aku paling suka pucuk paku. best sgt. eh aku kalo paso lipis, mesti carik tapai pulut. feveret tu

::Mamalyna:: said...

mala, petai tu sedap kan... saya kopek pakai pisau, sepapan tue kopek dulu, heheh

::Mamalyna:: said...

nurul, saya terkilan plak baca komen nurul nie sebab ari tu saya balik lepih, saya makan petai jeruk, next time yer...nak balik, saya roger nurul bleh..

::Mamalyna:: said...

nojah, pucuk paku memang best wei...nyum2..