Friday, August 20, 2010

Nasi Goreng Cina Seafood

Di satu malam, tatkala isteri sudah mula mengantuk, jam pada masa itu menunjukkan kul 8:45 malam... telah dikabarkan kepada suami bahawa menu sahur ialah nasik goreng... tu jer ayat terakhir yang diucapkan oleh isteri sebelum isteri tido... yang lagi best, isteri dulu tido dari anak, hehehehe....

mata isteri tercelik seketika dan melihat si suami sedang bersiap2 untuk main tenis, isteri mencari si anak.... owhhh, anak pun dah terlena.... so isteri menyambung tido kembali...sebelum tu, capai dlu phone dan set alarm kul 4 coz nak bangun awal untuk memasak nasik goreng...

Sekali lagi isteri tersedar bila anak merengek2, batuk2 dan muntah kerana anak tidak sihat, demam.... setelah bagi makan ubat dan lap muntah, anak hanya nak duduk di dalam pangkuan ayah, lalu ayah memasang channel kartun... what to do?! lalu si isteri tido kembali bila mendapat arahan 'takpe, ayang tidolerrrr'....

Tido punya tido, terjaga bila alarm berbunyi... ngan mata terpisat2, terus menuju ke dapur dan lihat periuk nasik dah ada dalam sinki dan satu kuali besar terletak di atas dapur, tetapi telah ditutup dengan satu pinggan yang besar... isteri cuba membuka dan menengok apa yang ada di dalam kuali tue, bila dibuka.... NASIK GORENG SUDAH MASAK OLEH SUAMI YER..... muka isteri tersengih keseorangan....Yahoo tak payah masak nasik dah...
tetapi, si suami takdenyer nak biarkan si isteri tidak melakukan ape2 xtvt dapur pagi tue... si suami sebelum tido, telah meletakkan sepeket nugget popper brand ayamas di tepi sinki...cuma takde nota yang bertulis 'AKU DAH MASAK NASIK, HANG GORENG NUGGET NIE PLAK'....hehhee...lalu si isteri pun menggorengler nugget nie
so iniler sahur kami... kekenyangan kami, cuma nugget nie kureng sedap! rupa2nya si suami memasak nasik goreng ni pada pukul 1 pagi...

buat suami, tq so much, lain kali masak lagi yer...hehehehe

9 comments:

..nOj.. said...

aku rase dia bukan takat masak je wei. mesti dia siap siap makan sesi kul 1 tu. hahaha

::AyahLyna:: said...

Uiks ni tuduhan melulu ni...YB kuantan sila tarik balik..!!!Point of Order..!!!..Hahaha

~ana~ said...

sekali sekala si suami masak best jugak kan...:)..

::Mamalyna:: said...

nojah, hahahaa... yg tu aku tak pasti... tu die marah tue, maybe ler kut..hehehe

::Mamalyna:: said...

AyahLyna, aiiiikkk...betul yek! malam tue abang dah makan yer...

::Mamalyna:: said...

Ana, sekali jerrrr...hehehe

qasehadam @ nurul said...

gilerrrr..baikknyeee lakiii oohh sy sgt bess kalo ade org kejutkan sy tetiap pagi sambil bitau 'jom makan dah siap masak'..ini tak kalo aku xbgn kebuloq satu umah kakakka..melainkan sakit xpon dlm pantang rajenla sidia didapo..

umilia said...

hm..same ngn laki aku..klu dia tgk aku pnt ke..tak sihat ke..dia yg akan memasak di dapo..sgt2 syg laki aku tu..syukur sgt2 dpt suami mcm dia..

eima said...

besh la ayahlyna nih... rajin .. tido kul brape tak ngantuk ek nk pegi keja??