Saturday, August 7, 2010

MAMALYNA PREVIEW : MAC LIPSTICK

ai memang mengalami bibir kering... pehtu ai plak keje dalam ekon, lagiler teruk.... siap kuping2 lagi... ai memang kena banyak minum air, tp dah terlampau banyak minum, selalu plak kena pegi toilet...

Since dari dulu lagi, ai pakai vaselin untuk lembabkan bibir... pehtu pakai lipbalm brand Nivea.. so far okler, kurang sikit menggelupas kan... Lipstick plak, mostly ai pakai lipstick brand Revlon, Maybelline, Silky Girl dan Avon.. yg ni jer memang sesuai ngan bibir ai... Alhamdulillah, Avon bleh pakai, so memang banyak pakai brand nie jer, hehehhee... Murah dan banyak pilihan.. tp ai still kene cover ngan lipbalm, kalo tak, bibir ai menggelupas plak...

Hari tue, ai pegi SOGO dan lalu kat MAC... memang cadang, nak try lipstick MAC... so ai cakap my lip problem kat salesman tue...dan dia suggestkan ai lipstick jenis 'Amplified'... die kata lipstick nie ada mosturizer dan khas untuk mereka2 yang punyai bibir kering...
so ai pun termakan pujuk rayu salesman tue, hehehhee...salahkan die plak kan, padahal memang nak beli:D
so ai ambik kaler pink...kat belakang lipstick tue tulis CHATTERBOX AC9... Harga RM65 sebatang..

Dan ternyata okey dan suit ngan bibir ai... sekarang nie ai tak perlu sapukan lipbalm lagi kat bibir ai coz memang lipstick nie melembabkan bibir ai... pehtu tekstur die pun ringan jugak... sapu sekali jer, terus dah melekat warna die...

So pada sesiapa yg ada masalah bibir kering, bleh cuba lipstick by MAC nie... memang harga die mahal sikit, tp berbaloi...

4 comments:

Hezesuze said...

eh eh kes uols same ler ngan weols...bibir cepat kering...huhu

tapi xpernah kai lipbalm pun...bykkan minum air suam jek...bleh..hehehe

eima said...

bulan posa elok la ko pakai listik tuh ... kan tak bleh minum di siang hari ....

::Mamalyna:: said...

heze, kita punya masalah yang sameler yer..

::Mamalyna:: said...

eima, hahhaa... betul tu, nanti ai tenyeh banyak2 yer..