Saturday, August 7, 2010

Clean Up My House!!!

Hari ini no program keluar p mana dari pagi sampai ke petang coz SAYA MAU KEMAS UMAH SAYA!!!!!

cik lyna sungguh aktif yer kengkawan, segala barangan dapur cam periuk, tudung periuk, senduk semua abis ditebarkan kat rumah ai nie... bila dah punggah tue, yang tak tahannya ialah lyna suka sorok barang tue kat bawah kusi sofa... setiap kali sapu, mesti ada bunyi lain macam kat bawah sofa... bila dah terkeluar, baruler kita tau, mane pegi ilangnya barang2 dapur ai.... Sungguh kreatif budak kecik tue kan...

cam biasaler tugasan housewife kan, basuh baju, jemur baju, dah kering, lipat baju plak... ni pun baru lepas sapu umah, buang sawang... dan baru masak.. lyna baru tido, bukan takat lyna jer tido, ngan ayah die pun tido sekali... tadi ai suruh my asben bawak lyna masuk 'bilik gelap' untuk lyna tido, senang ai nak kemas umah... dah siap, bila ai jenguk bilik..ayah die plak yg over tido...

Ari ni mungkin p ca4, stok pampers lyna dah nak abis... harap2 tak ramai sangatler org, kalau ramai, manyak susah mau parking oooo....

4 comments:

Nia said...

masa anak tido la baru kita dapat buat kerja proper skit kan..hehe. kalau tak, nak kejar dia lagi..keje pun tak ke mana dah.

Entri Terkini : Facebook Nor Azita Osman

eima said...

anak aku br bgn tdo tgk tv.alahai lmbt la tdo ni..
Fahim pun sama brg dapur semua mainan dia.melainkan yg tajam2.
Peti ais tu buka ttp je keja.sehari mau dkt 20 kali.

::Mamalyna:: said...

nia, betul tue...time meka tido, kita plak bersilat, hehe

::Mamalyna:: said...

eima, fahim pun main baragn dapur yer..