Thursday, August 12, 2010

Kerabu Telur

Just share ngan kengkawan menu yg simple... KERABU TELUR
Bahan2:
Telur dadar
bawang besar hiris halus
tomato hiris halus
limau kasturi - ambik perahan airnyer sahaja
cili besar hiris halus

memula, goreng telur dadar...dah masak, angkat dan racik2 halus dan campurkan semua... SIAP!!!! senangkan... silaler cuba...

pepandai rasakan masamnyer yer, sebab tomato akan kuarkan air die...kang termasam plak, boleh letak gula sikit untuk bagi macam2 rasa...

8 comments:

dilaOHdila said...

Kerabu telor ni buat sahur pun sodap gak mama leena...
aduhai sedapnya

eima said...

bleh try time sahur la ..
berbuka kat kedai ... hehe
atas request je kat umah ...

Me_Lina said...

mlm nk try la... utk sahur... ehehhe

..nOj.. said...

pepandai rasakan masamnye? kira nk kena buat lepas berbuka ke sahur ni wei. hehehe. mcm sedap gak ni. n simple je kan. aku suka la kalo masam2 pedas ni. nanti ai test

::Mamalyna:: said...

dila, a'ah, tu lauk sahur first day... makan nasik panas2..

::Mamalyna:: said...

eima, tryler... senang giler... tue pun lauk sahur ai jugak..hehe

::Mamalyna:: said...

Lina, boleh2...sahur biasa kita makan yang simple2 je kan..

::Mamalyna:: said...

nojah, ahahhaa... ni lauk sahur first day pose...tu yang aku bleh rasa masam manis pedas tue..