Menu berbuka puasa ramadhan yang pertama, sangat2 simple... dessert pun takde...lauk ala kadar sahaja... Sebelum berbuka puasa semalam, tepon org kedah (family in law ai ler)... saje tanya menu depa kan, banyakkkk dengarnyer... so niler menu org putrajaya semalam...
sambal sardin petai
sup sawi + tauhu jepun
ayam goreng... (sedap giler ayam nie coz laki ai tolong gorengkan, hehehhehe)
airnyer : teh o gelas jumbo (pun sedap bangat coz laki ai buat)
dan lauk2 tu jugak menu kami bersahur pagi tadik.... bak kata asben ai, banyak semacam jer lauk ni, masak siap2 untuk sahur ke?... Ye ler kan, malas dah nak masak untuk sahur, panaskan lauk jer ok ar...
6 comments:
ok la kan masak sekli sehari dah la kan..lagipun membazir je kalo time sahur masak lagi pastu sape lagi yang nak makan siang tuhh
wahh ...ist time aku tgk & dgr sardin taruk petai ... pembaharuan yg bleh ditiru ...
yela. mmg nmpk sgt ko masak tuk sekaligus je tu. sbb kemain byk ketul ayam tu. sadin tu dh tentu 3 ketul tu. heheh
nurul, hhhaa... memang pun...tak elok membazir..
eima, haahaa.. itu menu ai baru buat...kisahnyer dulu, ada petai, udang dah abis, pehtu nak masak sardin, ai selamba jer letak petai... bila makan, sedap jugak wooo....nyum2
nojah, hahahaa... memang, tu aku masak sardin tin besar, so ada 4 ketul ikan yang besar2... pas sahur, ada lagi balance ikan tue, heheh
Post a Comment