Tuesday, August 17, 2010

Jom Balik Alor Setar!!!

Baru hari ini ai pegang laptop setelah 3 hari bercuti sakan... weekend lepas, ai balik Alor Setar..

Kisahnya, hari Jumaat lepas, asben ai moody semacam coz cuti yang diperuntukkan oleh ofis die sikit... pilih samada nak ambik cuti sehari sebelum raya atau sehari selepas raya... Ingatkan petang tue dah okey, tp tak jugak...masam jer muka, cian plak ai tengok... tup2 before bukak pose tue, dapat plak MMS gambo segala makanan dari adik ipar ngan mak mertua ai... coz semua adik beradik asben + menantu ada berbukak pose sama2 kat umah mak mertua ai... asben tengok gambo tue pehtu cakap, bestnyer... memang banyak makanan meka tau, ada ayam golek, kari ikan n etc...ai tengok penuh jer meja tue... tp still tak mo mengalah, ai mms balik gambo bukak pose kami yang 3 jenis tue...hehehee.... pehtu asben ai call keluarga mertua...

Ai tengok muka asben ai cam kesian jer, then ai cakap "NAK BALIK ALOR SETAR TAK? NAK BALIK, JOM BALIK MALAM NIE!" Asben ai cam terkejut, then die jawab balik, 'betul ke ni? Ayang jgn main2!"... ai cakap yang offer ai tu betul2... so pas jer bukak pose, terus siap2 barang dan kul 10 mlm kami gerak ke alor setar... bajet sampai sane, kul 4 pagi..kiranya sempat bersahur di sanaler.... Kami cadang wat surprise kat meka di AS coz kami langsung tak beritahu yang kami balik AS malam tue...hehehee

Perjalanan pada mulanya okey tp sedikit jem di Tanjung Malim... asben decide kuar highway dan masuk balik di tapah... singgah di R&R di simpang pulai, dan ai transfer duk belakang coz bagi lyna tido kat atas seat belakang... time kami balik tue, ujan renyai2 sepanjang jalan... Syukur alhamdulillah, masuk jer AS, hujan dah berhenti...

Sampai jer depan umah mertua, lebih kurang kul 4 pagi... asben saja tepon FIL, tanya tak bangun sahur lagi ker? cukup ke lauk? along nak tumpang sahur jugak nie... FIL cakap asben ai auta die jer... pehtu asben ckap, bukakler pintu, along dah ada depan umah dah.... ape lagi, terus riuh rendah umah PIL ai kul 4 pagi tue... semua mak2 sedara lyna bangun... meka ingatkan cam mimpi, rupa2nya betul!!! lyna plak terus celik mata dan cergas... so kami bersahur di AS pagi tue...dan weekend kami dihabiskan bersama keluarga di AS..

So hepi bila tengok muka asben ceria...Syukur Alhamdulilllah..

11 comments:

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

Salam mamalyna,
jom singgah tengok tungku moden kat blog saya
http://bintanghatiummi.blogspot.com/2010/08/tungku-panas.html

~Miss Sukasih~ said...

amboi2...best nyer...dpt berkumpul ramai2 kan..dapat balik kg..:)suke2..tapi nieyla xde kampong..:(

~aSHa~ said...

aku je tak balik kg tuk berbuka lagi...kalo last time...selalunye mesti ke umah mentua dulu....tapi taun ni...idak lagi

Mrs. Hakim said...

baguslah awak ni ijan... pandai buat suami ceria balik.. bestlah keluarga mertua awak, rapat ek.. seronok!!!

::Mamalyna:: said...

Ummi Aisyah, iye ker? Insya Allah..semoga bisnes maju dan cemerlang...

::Mamalyna:: said...

Miss Kasih, semua adik beradik asben, ada di alor setar time tue...seronok tp perjalanannyer, jauh amat, hehehe

::Mamalyna:: said...

gidah, temerloh pun ko tak balik ke? takpe, balik raya lama2 kan..

::Mamalyna:: said...

mel, hahahaha... sebab ai tak sanggup tengok muka ketat die, hahhaha...

tunoor73 said...

ooo..asben u org aloq setaqq nooo...sama ngan aiii la...sodih aii dengaq u all balik jumpa ghamai2 cam tu....best giler...nnti giliran ai pulak no balik aloq setaq...

Sricahaya said...

sonokkan berbuka reramai..
msti hubby mamalyna sonok sesangatkan..

miszTERRA_SF_ said...

bahagianya bace sal tibe2 plan blk kg coz tgk muke asben akak x ceria.. respek la cr akak :)