Tuesday, July 27, 2010

"TATIH"

Dalam masa cuti 2 hari nie, lyna asik jadi buruan or kesayangan family inlaw ai tau...
Lyna cam biasa, suka sangatler kan...semua org layan die...
yang bestnya, macam2 perangai baru die dapat...

Skang, lyna dah start cakap 'tatih' maksud terima kasih...beriler barang ape2 kat die, konpom ayat tue die cakap.... good girl! raya dah makin dekat nie, praktis banyak2 yer sayang---->pesan dari mama yang mata duitan

pehtu tokwan ajar die bertumbuk...alaaa comelnya, asal nampak tokwan jer, mulaler lyna buat aksi tumbuk2 tue, sambil bunyi "u..u...u... ark!" bila bunyi 'ark' tue, kita kena wat2 baring or pegang dada coz die tumbuk kita kenaler tue...konpom die suka mengekek... tp sebenarnya, die bukannya tumbuk kena badan pun...jenis tumbuk jarak jauh...hehehe

dah sebut 'kakak'...bila nampak budak perempuan besar dari dia, cecepat die sebut kakak...hehehe...tp sebutan die, dalam betul! ai pun tak tau idgham ape die pakai..hehehe

Lyna skang dah 1 tahun 10 bulan dah.. sat jer masa berlalu..

9 comments:

mamalieyna said...

sure cute bngat aksi Lyna tu eh..main tumbuk2 ^_^

eima said...

anak aku kaki bertumbuk jugak la .. elok la tuh ..
ko letak la kembar d.o.b nih sekali... mau bertumbuk je keja nye ..
silap² dua² jd otomen ...

LYaFRINA said...

alahaiii so cute lyna syg ni.. comel... mmg semua org syg tambahan lagi dgn aksi2 sweetnya tu.. bgusnya pandai ucap terima kasih bila org bg sesuatu.. good girl...

izan..lya nk ucapkan byk2 terima kasih krn byk support lya slama lya sakit. lya ckp2 terharu . semoga tuhan memberkati keikhlasan izan. berkat doa semua lya mampu bnafas kembali.

maszmadi said...

hikhik cumelnyer lyna..
aisha pon da pndai cpat terima kasih gak, tp bunyiknyer 'shei'.. yg bestnyer, dia sebut 'shei' biler dia bg org barang jerk.. hehe

mela said...

ijan..aku rasa bahasa yg digunakan adalah hasil campuran idgham kedah dan pahang kut..jadi..idgham dia lain dari yg lain.

ieyza said...

dear...
hepi kan tgk perkembangan anak2 kiter nie...sama with me...my doter dh 1 tahun 9 bulan...like u...semua sebutan yg mcm lyna pandai...my doter pun dh mula pandai...hepi sesangat coz anak2 kiter membesar dgn sihat dan punyer environment yg bagus untuk diri dier...

zurazari said...

wah... manja ngn tok eh... kompom duit rayer manyak dapat nnt=)
adam techik lagi... hehehe...

alyyani said...

lyna lebih kurang sebaya nia eh? baru tau! tp lyna nmpk besar la. suka tgk gmbr tuh. comel jek!

MamaYatie said...

alololo~~comeynya dia..takper la pelat2 cikit..lama2 pandai la tur..