Thursday, July 29, 2010

Persatuan Kebajikan Keluarga

Since Ogos 2008, my family inlaw tubuhkan PERSATUAN KEBAJIKAN KELUARGA (PKK)...anggotanya ialah semua family member inlaw + 1 family mak sedara asben + sepupu asben 1 family.... yuran bulan just rm20...

Tujuannya ialah sebagai tabung kesesakan, hehhehe... kiranya ngan tabungan itu, jika kami2 nak pinjam duit nak bayar roadtax n insurance kereta atau perlukan duit untuk hal2 tertentu...blehler pinjam ngan tabung PKK nie...dah pinjam wajib kena bayar, contoh yuran bulanan RM20 + bayaran loan... takde interest cuma charge servise sahaja...

dan ari sabtu lepas, disebabkan semua ahli PKK ada, so berlangsungler satu mesyuarat tahunan yang pertama PKK di rumah ai.... tujuan utama ialah membentangkan xtvt dan penyata kewangan...
masing2 tengah kusyuk membaca laporan tahunan
semua ahli PKK ada kecuali asben mak ngah lyna
Jawatan tetap ai = SETIAUSAHA
senyuman manis seorang setiausaha, hehehhee

Usul baru dalam PKK ialah, ahli yang dapat cahayamata baru, PKK akan sumbang RM100
Birthday ahli PKK, PKK akan sumbangkan RM50
disebabkan cousin ni baru dapat cahayamata, so sumbangan telah diberikan oleh pengerusi PKK..

Alhamdulillah, semoga PKK akan terus success!

25 comments:

Echa said...

perghhh..bagus la camni wei.. tak penah aku dengar dalam family sendiri ada camni.. sius aku rasa sangat sngat bagus... selain dapat sumbangan camtu.. dapat eratkan lagi hubungan family kan..

qasehadam @ nurul said...

Cenggini kene wat gak emm tp..cmne la yek kalo ade yg manjang xcukup wet tetiap bulan pehtu asek minjam wet tabung je hek..mau semekin gak tabung..ingt buleh wat family day ke ape..huhu

Nigina said...

wahh bagusnya... ini kena pratik semua family nie

Me_Lina said...

uwaaa kagum la family ada committee mcm ney... senang utk kebajikan sekeluaga...

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

bagus gini weii...kebajikan keluarga terjaga..

ratna said...

mcm kat opis2 pulak yer.. tp bagus jugak ginii..

mama_umar_maryam said...

good mama lyna,s/u pon cun gitu,ahaks..

~aSHa~ said...

wah hebatnye mcm ni wei..serius hebat dan bagus la...tahniah kerana dpt family yg bagus2 dan spoting begini

suhaila said...

coool!ada persatuan kebajikan keluarga.

azura samsuddin said...

wah, besnyerrr x t'fikir langsung utk mcm tu..hehehe

Hezesuze said...

wah bagus acara menabung camgini...buat ler skali tuk family day uols...huhu

RM20 tu tuk satu family or perseorangan..???

diana said...

bagus le..mcm syarikat pulak..
hehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

wahh bagus nye...satu usaha yg baik..:-)

::Mamalyna:: said...

Echah, mmg bagus...aku rasa, family ko dah bleh tubuhkan PKK nie tau..

::Mamalyna:: said...

nurul, yg tu bendahari kena tegasler kan... pinjaman hanya bleh dibuat utk hal2 yang logik jer... kalo tetiap bulan asik tak cukup duit jer, memang betul, tabung pun bleh jadi semekin,heheh

::Mamalyna:: said...

Nigina, memang bagus tp tak bleh bukak kat family yang ramai, nanti susah nak manage duit..hehe

::Mamalyna:: said...

Lina, tq... memang betul! kebajikan family mmg terjaga...time2 sesak, roadtax or kete rosak, ada tempat nak mintak bantuan..

::Mamalyna:: said...

Izan, memang betul pun, kebajikan keluarga memang terjaga...takdelah segan silu nak pinjam duit kan...tabung sesak dah ada..hehe

::Mamalyna:: said...

kak ratna, hehehe...cam kelab ofis kan...tp bagus tau, akak blehler nak praktik kat family akak..kita nie family kecik, senang nak manage..

::Mamalyna:: said...

zety, hehehe...s/u tue jawatan tetap! tak yah nak bertanding pun, ehehe

::Mamalyna:: said...

gidah, hehehe...tq! aku memang bagus, hehehe... cubaler wei, tubuhkan PKK nie tp kena bebetul manageler..

::Mamalyna:: said...

suhaila, tq...

::Mamalyna:: said...

Hezesuze, RM20 untuk seorang... memang cadang nak buat family day tp tengok dulu kedudukan kewangan..

::Mamalyna:: said...

diana, hehehe...tu ler cam syarikat kan..tp ni semua family member..

::Mamalyna:: said...

Rose, tq... insya allah akan berterusan..