Tuesday, July 13, 2010

Perodua Kancil Vs Myvi

Kisah petang semalam, ai park kete kat tepi jalan coz ai malas nak masuk parking kat basement atau dalam erti kata lain, ai fed up nak berebut tempat parking.... Kebetulan plak, kete depan ai parking rapat ngan kancil ai tue, so ai kena ejasler camne nak kuar kan.... so ai reverse dan masuk ke depan, then reverse balik...

Agak2 kete ai dah boleh kuar, so ai kasik signal dan masuk perlahan2... Tiba2, ai ada satu kete Myvi nie break emergency dan drivernyer perempuan, terus beri jelingan maut kat ai pehtu mulut tue nampak potpet...ai plak, ape hal minah nie...

Persoalannya ialah, die tak nampak ke kete ai dah masuk lane tue... yg die still lagi nak jalan kenapa? Jgnler terlalu mengikut undang2, coz bila undang2, memangler die kata, kita kene beri kete jalan lurus dulu jalan, baru kita bleh masuk jalan tue.... plz be consider, takkan ko fikir itu jalan ko, pehtu ai yang dari keadaan sisi dah masuk jalan tue, still kena beri ko jalan lagi... masalahnya ai dah masuk jalan tue, beriler dulu ai jalan depan ko...

Pehtu jelingan mak ai, cam nak tembus cermin gayanyer.. tu dlam kete tue, konpom maki hamun ai tue... takpelah, die masih 'P'... tp ai nak tergelak plak bila ingatkan kawan die yang duk belakang tue, memang tersembam ke depan tue bila kawan die emergency brek... tue ler, sape suruh duk tengah2 kan...

8 comments:

[-suziey-] said...

eh tu xikt undang2 la..sbb u dh masuk lane tu..so kalu dia langgar dia tetap slh sbb langar blakang..

♥etiey erywan♥ said...

yup.... dia tetap salah sbb langgar belakanG!!!!

::Mamalyna:: said...

suziey, tu ler... tak pasal2 ai dapat jelingan maut dari driver tue...mungkin die terlalu ikut undang2 kut..

::Mamalyna:: said...

etiey, tu ler.. so ai dapat jelingan free je semalam..hehe

syawalsimpsons said...

oiitttt...2 gaya dah macam asben ai...asben ai pun cam2 gak ari2....tp kat highway...dah bg signal dah nak msk kanan...tp ada lak 1 kete waja x phm bhasa kete...trus melulu laju...bl asben ai msk lane...aper lg...dier hon mcm nk bgtau 1 dunia...asben ai slh...waahhhh gitu tau..mmm..pas2 dah abis2 la...nk gak seiring ngan kete ai nak mencarut2...melayu lak 2...memenga x bertamadun..mmmmm

eima said...

tah ape²...
mesti dok berangan/ralit bw keta sampai tak prasan org bg signal nk kuar ...ceit...
len kali amik nomot meh aku pi calarkan ...

::Mamalyna:: said...

ibu syawal, iye ker? tu lagi teruk...jalan mak pak die kut... tak senonoh betul..

::Mamalyna:: said...

eima, die punya jelingan, mak aii..memang tajam wei kat ai...