Friday, July 16, 2010

Minyak Naik Harga, Gula Naik Harga

PM dah umumkan yang minyak RON 95, RON 97 dan Diesel naik 5 sen... Gula plak naik 25 sen...
Ni bila dah naik, lamaaa plak baru turun harga...
Yang pastinya, harga makanan or minuman yang dijual di bazar ramadan nanti, MAKIN MAHAL!
Kuih muih raya pun MAKIN MAHAL!
yang sengsaranya, rakyat jugak... buat yg keje gomen, tak tau lagi, kita ni dapat bonus ke tidak taun nie kan....

14 comments:

bukhairiah said...

thn nie ai xbli kuih...hidang biskut kering or biskut mayat je...hakhakhak...

qasehadam @ nurul said...

haruslah ku prektis wat kuih raya idok nnt kene beli hok malam raya kalo nok hok murah

alyyani said...

minyak naik ke? baru tau ni. kalau tau, malma tadi dah isi full tank. makin lama, makin naik semua kan? gaji kita gak dok mcm tu je. huhuhu...

iera me casa........ said...

huhuhu.. teruk la kami yang keja swasta...
semua barang nak naik harga.. tapi gaji tak naik² pun.. haihhhhhhhh

Zimah said...

ni namanya org kampung menyusahkan org kampung..hehe..motto RAKYAT DIDAHULUKAN, PENCAPAIAN DIUTAMAKAN xbleh pakai..patut kena tukar..MENTERI DIDAHULUKAN, RAKYAT DIPERKOTAK KATIKKAN..haha..

aku mama chami said...

bukan makanan je mahal. tempah baju pun sure naik. alasan minyak naik. padahal ape kene mengena?..

..nOj.. said...

bonus dgr cite takde. hampeh tul

::Mamalyna:: said...

mrs. bubu, ai pun..maleh nak beli banyak2 kuih raya..

::Mamalyna:: said...

nurul, jom kita beli oven..hehehe...pulun2 wat kuih raya sendiri..

::Mamalyna:: said...

yani, a'ah, naik semalam... barang semua naik harga, gaji memang masih camtu kan...kesian kita!

::Mamalyna:: said...

iera, niler nasib kita sebagai keje org bawahan..ntahler..

::Mamalyna:: said...

ziemah, PM tue org negeri kita wei... kut2 bagiler imbuhan kat org kg kan... nak wat camne, atas PM ada RM (Rosmah Mansor), hehehe

::Mamalyna:: said...

rima, hahahha... alasan tak logik, patutnya kita ler dapat diskaun kan coz kita drive p tempat die, nie terbalik plak, hehe

::Mamalyna:: said...

nojah, iye ke? konpom? mana ko tau!