Friday, July 30, 2010

MamaLyna Preview : HUTAN LIPUR LENTANG

pic from google
HUTAN LIPUR LENTANG ni terletak di Karak Highway dan di dalam daerah Bentong, Pahang... ai kalo balik kg, memang lalu jer tepi nie... dari kl, ia terletak di sebelah kanan... Dulu masa kecik2, selalu jugak pegi sini coz pakcik keje kat pej. hutan lentang... time tue org yg mandi manda kat sini pun bukannya ramai sangat... memang best kat sini... suasana sejuk dan nyaman jer... dulu air die sangat2 jernih tp skang nie cam dah keruh dah...

Dulu kedai2 pun sikit jer, sekarang nie dah banyak.... ai tetiap kali balik, mesti tengok banyak jer bas2 persiaran berhenti kat sini... kete2 pun banyak jugak... Sekarang ni HUTAN LIPUR LENTANG dah banyak org tahu dan ada jugak org kl yang sanggup turun sini semata2 nak mandi manda...

Jika sesiapa yang travel jauh, yang gunakan highway LPT or karak highway, rasa penat dah mengantuk, blehler singgah kat sini untuk rehat2kan badan... dan dalam tourism pahang, ini adalah salah satu hutan lipur yang famous... kalo cakap pasal tourism nie, si NOJAH lebih arif kan... NOJAH, sila jawab!

8 comments:

eima said...

uik .. dah tourist guide palk ...

aku slalu lepak cni dulu ... tiap kali pas balik dr tgk game tok gajah ...zaman berchenta dulu le ...
pas branak nih .. tak brani nk pi utan² takut kena sampuk .. hahah

bukhairiah said...

huhuu penah g cni...tp ms g tu, br pas ujan...jd air pon keroh...b4 tu g JAnda Baik...pon air keroh

..nOj.. said...

aku dlu masa duk kl ade gak singgah cni skali sekala. amri keje kt pej utan kt sini aritu. ko ingat amri tak wei?

Liza said...

Liza pernah p sini.. makan nasi bekal satu family. Kami singgah sini lepas jln2 kat bkt tinggi, pahang.. ok la..

::Mamalyna:: said...

eima, dulu2 ai pun singgah, sekarang nie tengok ajelah..

::Mamalyna:: said...

mrs. bubu, hehee..dekat jer kan dari gombak tue..

::Mamalyna:: said...

nojah, rajin ko menyinggah yek...aku selama duk kl, tak penah singgah pun..

::Mamalyna:: said...

Liza, dulu lagi okey...skang dah ramai org kut..