Thursday, July 8, 2010

Kesian Lyna Main Sorang2..

bila petang, balik umah...ayah lyna p main tenis, ai tinggal jer berdua ngan lyna... ai sibuk kat dapur memasak...kadang lyna datang kaco, cecepat ai suruh die p main kat hall...sambil tue pasang tv, kul 5.30 ptg ada Mickey Mouse Clubhouse...

Tak lama pehtu dengarler die potpet sorang or diam2 main godek2 sane sini... yg dalam gambo nie, die tengah jadi pomen basikal... kadang kesian tengok die main sorang2.. nak jugak kasik kawan main (kasik lyna adikler)...tp nak kasik adik pun, kena fikir masak2 jugak... maklumler kos taraf hidup dah meningkat kan... tp ada jugak orang kata, setiap anak ada rezekinya kan... ntahler... tengok esok lusa, kut2 ai terbunting ka...hehehhee

Sebagai ahkak ipar yang murah hati, so ai kasik can kat adik2 ipar ai tue... cepatler korang dapat baby, leh wat kawan lyna... takkan korang nak ahkak korang nie ngandung lagi kut... kang ada org kata, lain org yg kawen, lain orang plak yg ngandung dulu, hehehehe

27 comments:

@e_da said...

sian dia main sorang2 ya...

mamalyna jom join giveaway d blog sy...

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

lyna wat muka cedih!

Ummu Sofea said...

Salam

Lyna nanti cakap kat mama eh..

"Lyna nak adik,"

Dia dah pandai berkawan tue..mesti sunyi takda orang yang boleh dibuli, diajak pomen beskal, punggah almari mama dia.. Ada member kata, kalau jarak sangat nanti anak2 tak rapat.. orang le kata kan...

..nOj.. said...

sian lyna. sedih ek. tunggu lyna beso sket la baru adik. kang ade adik kang, lg sedih muka lyna. mama duk layan adik je plak. hahah

::AyahLyna:: said...

tak kata apa apa pun..huhuu baca aja...

LYaFRINA said...

hehhehe.. izan kena tambah la kawan lyna.. lps ni ada geng x sunyi la dia...

mamalieyna said...

siankan...kita pun sesekali sian tgk arif men sorang2..pe kata, jom kita pakat2 kasi adik..ekekeke,,

nigina said...

huhuhu.. cian lyna.. cepat2lah kasi lyna tu adik.. heheheh... tgk2 nanti tahun depan nanti lyna dah ada adik... uwaaa.. bestnya...

Zaidah said...

ciannyer dia....lyna nak adiklah...mama nie tak faham2...hehehe

eima said...

ala tesian nye lyna ...
nk adek dah tuh ...
nanti aku anto fahim pi umah ko mamlyna, suh kawan ngan lyna ....
bleh aku mandi rest kejap ..sementara die main ngan lyna ... waahhhh good idea tuh ..hahaha

fikaryna said...

alahai cian mula lyna anty tgk..apa lagi mamanya ..mmg da kena kasi kawan nih..hehe..

fieza said...

Lyna macam anak saya Syakil gak la..Kalu balik umah papa dia kuar main badminton, saya kat dapur. Smapai satu tahap kan dia dah bosan giler dia ajak kita main ngan dia lak

Sricahaya said...

sian dia main sorang2...kena cepat2 kasi adik ni..hehe

::Mamalyna:: said...

eda, muka lyna tue muka mintak adik yer, hehehe...dah join dah giveaway tue..

::Mamalyna:: said...

fiza, pada mulanya, muka die hepi jer, bila snap, jadik muka sedih plak, ehhehe

::Mamalyna:: said...

Ummu sofea, hehhe...tu ler, abis basikal tue tonggang langgang tau, ntah ape nak dipomennyer tak tauler..

::Mamalyna:: said...

nojah, aku tengah memikir ni, bila agak2 waktu yg sesuai..

::Mamalyna:: said...

AyahLyna, so whut?! bila, set time n tarikh, hehehe

::Mamalyna:: said...

lya, tersedak den kejap...nanti yer, tunggu partner on ke tak, hahaha

::Mamalyna:: said...

mamalieyna, jom...jom..jom, jom bagi adik, gulp!!!

::Mamalyna:: said...

nigina, kata2mu itu, buatkan ai tetiba ada idea plak, ehhehe

::Mamalyna:: said...

zaidah, tue ler, mamalyna ni lambat pahamler plak, ehhee

::Mamalyna:: said...

eima, bernas betul idea u yer...esoknyer ai antar lyna plak kat umah u yer...bleh ai mandi yang aman, kuar2 p jalan kat ca4..hehe

::Mamalyna:: said...
This comment has been removed by the author.
::Mamalyna:: said...

ryna, hahahaa.... tengah memikior nie, bila dan waktu yang sesuai..

::Mamalyna:: said...

fieza, hehhehe...tu ler, syakil pun nak main tembak2 ngna adik die nanti, hehe

::Mamalyna:: said...

sri, hahahah...bila yek, rasanya taun depan kut..