Monday, July 12, 2010

Kejadian Kek Batik

Ari jumaat lepas, alhamdulillah, dapat jugak buat 4 bekas kek batik tuk dibawa ke pot luck ofis asben...

Percaya atau tidak, tiap kali ai buat kek batik, tugas asben ai ialah :-
~pecahkan biskut2 meri~
~tolong kacau dan ratakan biskut2 meri ngan kuah coklat~
~tolong tekan2 bagi mampat~

itu memang die suka sangat, kadang tengah masak kat dapur tue, siap tanya lagi, bila bleh letak biskut meri nie.... padahal time tue, butter baru nak cair, bahan2 lain blum pun diisi lagi... tp bila dah siap, die org pertama yang laju jer nak makan...

12 comments:

eima said...

o0o die suka mkn kek batik .. patut la tak sabo² nk bantu ..
die nk mkn dulu ..

..nOj.. said...

asben ai mmg ai tak bg masuk dapur tatkala proses ini berlaku. dia tunggu je kt dpn, nanti dh siap aku akan letak lam mangkuk kecik tuk dia bersama sudu

[-suziey-] said...

ouh my feveret..kalu buat pot luck suka sgt buat kek batik..sedap n sneang banget..hehe..so sweeet la ur hubby..mcm bdk2 jek..ekekek:D

mummy_ayu said...

my feveret too!! nak sikit..rajin hubby tlg yer..

fikaryna said...

lapo!

::Mamalyna:: said...

eima, hahah... dari dulu2 die suka makan, tetiba dapat plak jodoh ngan org yang suka buat, ermm... makin menjadikler..heheh

::Mamalyna:: said...

nojah, sebab ape ko tak kasik... aku paling suka bila die tolong pecahkan biskut meri...gaul2 tue dan tekan2...pehtu keje aku senang jer, just cuci kuali..hehe

::Mamalyna:: said...

suziey, memang senang kan... bahan2 pun senang cari.. tuler, kadang kita plak tahan, siap cakap, sabo bang, butter pun tak cair abis lagi nie, hehhe

::Mamalyna:: said...

ayu, hehehe... bleh2, meh datang umah ai

::Mamalyna:: said...

ryna, o'owww...camne nie, tak bleh nak bantuler, sila tengok gambo ajelah..hehehe

Echa said...

kalau camni nampak gayanya mudah sket la aku nak buat biskut.. laki ko bantu aku boleh??? aku tengok je... seme laki ko buat.. hehehhehe

::Mamalyna:: said...

echah, adakah laki aku kena p melaka..tang tu jer die bleh, yg lain2 tarak..